Что посмотреть? – Фильм “Машина времени”

Ko noskatīties? – Filma “Laika mašīna”

14 03 31 01

14 03 31 02Filma-fantāzija “Laika mašīna” (“The Time machine”) ir viens no stāstiem par cilvēka ceļojumu laikā. Mērķis – atrast atbildi uz jautājumu: kas būtu, ja?

Kas būtu, ja nesamierināties ar zaudējumu un pamēģināt izmainīt pagātni?

Vai, otrādi, samierināties un pieņemt dzīvi[1], kāda tā ir?

Pieņemt cietsirdību un netaisnību?

Iemācīties dzīvot šodienā, neatminoties pagātni, neplānojot nākotni?

Ja nu savā vēlmē pārvaldīt un kontrolēt dzīvi cilvēki aizies pārāk tālu un tas novedīs pie veselas civilizācijas bojāejas?

Kas būtu, ja?..

Visa Kolumbijas Universitātes profesora Aleksandra Hartdegena dzīve ir veltīta darbam.

Viņš ir viens no tiem trakajiem zinātniekiem, kuru skats vērsts nākotnē: elektromagnētiskā starojuma pētījumi, sarakste ar vēl neatzīto ģēniju Einšteinu, savu laiku apsteidzošu ierīču izgudrošana.

Viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka progress un tehnoloģiju attīstība – tas ir labums cilvēcei. Kādu dienu traģēdija izmaina visu viņa dzīvi. Mīļotā līgava iet bojā muļķīgi un nejauši.

Vairāki pašizolācijas un zinātnisku meklējumu mēneši, un, lūk, viņš ir gatavs atgriezties pagātnē ar izgudrotās laika mašīnas palīdzību. Atgriezties, lai šo pagātni izmainītu un būtu blakus līgavai.

Mehānisma ar nosaukumu “Laika mašīna[2] radīšana joprojām ir darba lauks fantastiem un izmisīgiem izgudrotājiem, kuri, tāpat kā pirms simts gadiem, mēģina palīdzēt cilvēcei apzināties savu atbildību par vienu vai otru rīcību, atrast atbildes uz dažādiem sarežģītiem jautājumiem.

Bet var piekrist vēl vienam apgalvojumam, kurš izskan filmā: “Laika mašīnas ir visiem. Tās, kas pārnes uz pagātni, saucas atmiņas. Bet tās, kas aiznes nākotnē, – sapņi.”

Šodien mums ir iespēja izmantot tieši šo “laika mašīnu”.

Pateicoties reinkarnacionikai, mēs varam ceļot laikā, izmantojot mūsu dvēseles, mūsu ķermeņa atmiņu, iegremdēties pagājušo dzīvju, iepriekšējo laikmetu un civilizāciju atmiņās, un, apzinoties savu rīcību pagātnē, izmainīt savu tagadni un, iespējams, arī nākotni.

Sagatavoja

Vera Prosvirņina

 

P.S. Dalieties savos iespaidos pēc filmas “Laika mašīna” noskatīšanās komentāros.

 

Pievienots 31.03.2014

https://ru.journal.reincarnatiology.com/chto-posmotret-film-mashina-vremeni/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe

 

[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/11-dazadi/4121-ieprieksejas-dzives-nodoms-un-kermena-veseliba (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/nadezda-batalova/11-dazadi/3833-nadezda-batalova-reinkarnaciologija-durvis-uz-jaunu-realitati (Tulk. piezīme)