Надежда Баталова - 8 способов решения проблем

Nadežda Batalova - 8 paņēmieni, kā risināt problēmas

14 08 08 01

Melnā josla var kļūt par pacelšanās joslu.

Laiku pa laikam mēs saduramies ar problēmām. Reizēm dažas situācijas un apstākļi mums šķiet bezizejas. Gribas aizbēgt, aizsegties, aizmirst visu notikušo. Bet vai ir vērts?

Jo tad taču mācība atkārtosies no jauna. Ir vēl paņēmiens aiziet problēmā, domāt par to dienu un nakti, liet asaras, aizliet to, aizdzert vai aizēst, vispārīgi, ar kaut ko nomaskēt. Un atrast vainīgos!

Žēlabas par problēmu un vainīgo meklēšana arī tikai atņems mūsu spēku un enerģiju un aizvedīs no problēmas risinājuma.

Svarīgi ir arī saprast, ka, jo vairāk mēs pretosimies, jo vairāk saasināsies un sarežģīsies situācija.

Vajag atrast izeju! Un labāk ne vienu vien. Kā mēdz teikt, no jebkuras bezizejas situācijas ir kā minimums trīs labvēlīgas izejas.

Kādi tad paņēmieni eksistē problēmu risināšanai, un kā izvēlēties vispiemērotāko, vai varbūt apvienot tās?

 

1. Skats no malas.

Šī metode paredz patstāvīgu informācijas meklēšanu. Visas savas vēstures laikā cilvēks ir atradis atrisinājumu milzīgi daudzām problēmām. Un savu risinājumu rezultātus viņš ir fiksējis materiālos nesējos: uz papirusa, papīra, akmenī, datorā.

Risinot problēmu, ir lietderīgi pirmām kārtām patstāvīgi vērsties pie bezgalīgās informācijas avotiem.

14 08 08 02

 

2. Griezties pie speciālista.

Mēs dzīvojam sabiedrībā, mums apkārt ir tūkstošiem cilvēku, no kuriem katrs ir eksperts kādā sfērā. Psihologs, tarologs, astrologs, koučs, ekstrasenss, ir pat problēmu risināšanas speciālisti.

“Problēmu vispār” risināšanas speciālists atšķiras no viņiem tikai ar to, ka strādā ar problēmām, kuras neprasa plašas zināšanas un lielu pieredzi šaurā sfērā, bet tikai apķērību, akurātumu, veselo saprātu, šādus tādus bāzes priekšstatus, vispārīgu iemaņu strādāt ar problēmām un, protams, ka iedvesmu.

Neapšaubāmi, ar jums radušos problēmu kāds jau ir sadūries. Visdrīzāk, tai risinājums no kāda puses jau ir atrasts un turklāt daudzas reizes.

Profesionāļa darbs ekonomē jūsu laiku un nervus, taču labs speciālists maksā dārgi un var izstrādāties atkarība no psihologa, kad cilvēks kā nav atrisinājis savu problēmu, tā arī nerisina.

 

Sk. arī Problēmu risināšana ar Reinkarnacionikas palīdzību[1].

 

14 08 08 03

 

3. Palūgt palīdzību jums tuviem cilvēkiem.

Šis problēmu risināšanas paņēmiens ir viens no pašiem tradicionālākajiem. Paņēmiens ir diezgan drošs, jo tie ir cilvēki, ar kuriem saziņa sagādā jums labpatiku. Bieži tāda saziņa var nomierināt, sniegt atbalstu.

Izstāstiet tuviniekiem, draugiem, cilvēkiem, kuriem jūs patiešām uzticaties. Viņi vienmēr būs gatavi palīdzēt – ar padomu, rīcību. Tas ir daudz labāk, nekā slīkt negatīvās domās un pārdzīvojumos.

Tā ir laba iespēja iegūt “skatienu no malas”. Galvenais – nebūt uzmācīgam un pašam vienmēr būt gatavam sniegt tamlīdzīgu palīdzību.

14 08 08 04

 

4. Nomainiet fokusu.

Bieži mēs pārāk dziļi un pārāk emocionāli esam iesaistīti problēmā, lai ieraudzītu un novērtētu to no labas perspektīvas. Pamēģiniet raudzīties uz problēmu kā novērotājs no malas. Plašākā skatījumā jūs ieraudzīsiet vairāk iespēju.

Bieži mēs domājam par problēmu, izgaršojam to smadzenēs, esam koncentrēti uz to, taču tā nerisinās. Mēs mēģinām atrisināt ar prātu, slāpējot intuīciju. Lai tā risinātos, ir jānovāc no problēmas uzmanība, jānovāc svarīgums.

Jāatlaiž! Šeit labi palīdzēs meditācija[2], nošķirtība, atslābināšanās. Nodarbojieties ar to, kas sniedz prieku. Esiet kādu laiku novērotājs. Cik vēl visa kā jūs neesat pamanījuši! Nomainiet fokusu. Un problēma atrisinās sevi pati.

14 08 08 05

 

5. Automātiskais pieraksts.

Vienkārša, efektīva metode saņemt atbildi uz mokošu jautājumu. Prasīs no jums laiku un pacietību, pildspalvu un papīru. Jautājumus var noformulēt un pierakstīt iepriekš.

Šī tehnika sniedz iespēju vest ar zemapziņu dialogu un risināt ar tā palīdzību savas aktuālās problēmas. Automātiskais pieraksts dod pilnu brīvību bezapzinātajam.

Tas var parādīt mūsu uzmanībai visu, ko pats uzskatīs par svarīgu, atgriezt pagātnē vai pareģot nākotni[3].

Automātiskā pieraksta saturs ļoti bieži var būt zīmējumi, nesaprotamas zīmes, apļi un, protams, teksti.

Jums atliek tikai pierakstīt visu, kas ienāk galvā. Darīt to nepieciešams no 20 minūtēm līdz stundai. Automātiskā pieraksta procesa galvenā jēga un mērķis – atdoties jūsu uztverto sajūtu plūsmai.

Problēmas izpratne un izeja no tās atnāks pašā pierakstā.

14 08 08 06

 

6. Hooponopono.

Hooponopono – tā ir sena havajiešu prasme risināt problēmas. Tulkojumā no havajiešu valodas vārds “hooponopono” nozīmē “izlabot kļūdu” vai “izlikt visu pa vietām”. Eksistē četri apgalvojumi, kuri jums jāatkārto atkal un atkal, bez apstājas:

“Man ir ļoti žēl.”

“Lūdzu, piedod man.”

“Es mīlu tevi.”

“Pateicos tev.”

Ja jums kaut kas nepatīk otrā cilvēkā, tātad tas ir arī jūsos. Jūsu uzdevums – atbrīvoties no tā. Kad jums tas izdosies, otrs cilvēks arī izmainīsies.

Kad jūs pielietojat Hooponopono, jūs neattīrāt cilvēku, vietu vai notikumu, bet neitralizējat enerģiju, kas saistīta ar šo cilvēku, vietu vai notikumu. Šīs metodes pluss ir, ka viss notiek jūsu iekšienē, starpnieks nav vajadzīgs.

14 08 08 07

 

7. Sakārtošana.

Šo metodi izstrādāja vācu psihoterapeits Berts Helingers (Bert Hellinger). Sakārtošana – tā ir rezultatīva metode, kas ļauj viegli un uzskatāmi noteikt problēmu.

Ar šīs metodes palīdzību var konstatēt cēloņus, kuri piesaista cilvēku noteiktai attiecību sistēmai, ierobežo rīcības brīvību un apgrūtina personisko attīstību, traucējot viņam būvēt savu dzīvi.

Ar sakārtošanas palīdzību var veikt ar jums notiekošā analīzi, atrast iedarbīgu risinājumu jūsu situācijā un iegūt pozitīvas izmaiņas dzīvē[4].

14 08 08 08

 

8. Reinkarnacionika.

“Ja ir parādījusies problēma, vajag tajā dziļāk iegremdēties. Tad tu vai nu atradīsi dārgumus, ja tie tur vispār ir, vai arī konstatēsi tur vienu vienīgu tukšumu. Abos gadījumos tu bagātināsies.

Atradis dārgumus, tu, dabiski, kļūsi bagāts. Atradis tukšumu, tu pilnīgi likvidēsi to visu,” – te Ošo it kā taisni par reinkarnacioniku.

Tieši iegremdēšanās sevī, savās atmiņās paredz šo metodi. Šeit nevar būt svešu atbilžu, gatavu risinājumu. Reinkarnacionika meklē problēmas sakni, turklāt cauri laikam un telpai. Un tālāk jau sīkums – atrisinājums.

Vladimirs Žikarencevs:

“Ja jums pietika spēku radīt problēmu vai slimību savā dzīvē, tātad jums ir spēki atrisināt šo problēmu.”

Atminoties iepriekšējās dzīves, jūs sapratīsiet, ka esat tikuši galā ar tamlīdzīgu problēmu jau ne reizi vien, bet, ja ne, tad apzināsieties, pie kāda rezultāta veda tā pieeja, kuru jūs jau izmantojāt. Iespējams, situācija atkārtojas un velkas ne vienu dzīvi vien.

Bieži problēma, bloks glabā resursu, radošu potenciālu, tos pašus dārgumus, kurus atrodot, jūs jau vairs nebūsiet iepriekšējais. Un nav svarīgi, kur un kad jūs tos atstājāt, tie ir jūsu, un jebkurā momentā jūs varat tos izmantot.

Viss, ko jums vajag, lai izmantotu šo problēmu risināšanas metodi, – tā ir uzticēšanās sev, labs pavadonis Internetā.

Reinkarnacionika piedāvā arī pašpalīdzību, pašiegremdēšanos, un tas nozīmē, ka jūs paši varat kļūt par problēmu risināšanas speciālistu un palīdzēt citiem.

14 08 08 09

Izeja ir vienmēr. Un pats apbrīnojamākais ir tas, ka jums tā ir zināma. Jūs zināt, kā atrisināt pašu sarežģītāko problēmu, kā jums atrast izeju no pašas grūtākās un samudžinātākās situācijas.

Var un vajag mācīties no problēmām, radīt un atrast tās iespējas, kuras citādi nebūtu atklātas.

 

P.S. Un kā Jūs risināt savas problēmas, kādus paņēmienus uzskatāt par efektīviem? Dalieties tajā komentāros!

 

 Nadezda Batalova

Nadežda Batalova

 

Žurnāla korespondente.

 

Pievienots 08.08.2014.

https://ru.journal.reincarnatiology.com/8-sposobov-resheniya-problem/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe

 

[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/marina-vasiljeva/11-dazadi/2370-marina-vasiljeva-11-iemeslu-apmeklet-reinkarnacionikas-konsultantu (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/3996-si-magiska-milestiba (Tulk. piezīme)

[3] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4012-pagatnes-un-nakotnes-atmina (Tulk. piezīme)

[4] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4144-izmainit-savu-dzivi-viegli-nem-un-dari (Tulk. piezīme)