Print

Марина Васильева 10 увлекательных книг про реинкарнацию

Marina Vasiļjeva - 10 aizraujošas grāmatas par reinkarnāciju

16 07 07 01

“Grāmatai jābūt cirvim mūsos sasalušajai jūrai.”

Francs Kafka (Franz Kafka)

Kādreiz Padomju Savienībā eksistēja problēma dabūt labas grāmatas. Atceros, bērnībā mums nācās vākt makulatūru. Par 20 kg nevajadzīgu laikrakstu un žurnālu deva talonu reta izdevuma nopirkšanai.

Šodien nav problēma dabūt interesantas grāmatas. Pateicoties tam, ka parādījās Vispasaules tīkls, mēs varam grāmatas lasīt tiešsaistē vai bez maksas lejupielādēt tās no elektroniskajām bibliotēkām.

Bet ir parādījusies cita problēma. Grāmatas izvēles problēma. Kā neapmaldīties pieejamās informācijas jūrā? Ko paņemt palasīt dvēselei un nevilties?

Šī izlase ir pirmais mēģinājums sistematizēt literatūru par reinkarnāciju. Tajā nav aizspriedumu, vēlmes nosaukt “obligāti izlasāmu grāmatu topu”.

Šie darbi nāca pie manis garīgās attīstības ceļā. Dažādos periodos tie palīdzēja pārdzīvot smagas situācijas, apzināties daudzas lietas, atklāt pasauli.

Un es no visas sirds dalos tajos.

 

Zinātniskā literatūra

Speciālisti no dažādām zinātnes sfērām sen mēģina atrast pierādījumus dzīvei pēc nāves, dvēseles un aizkapa pasaules eksistencei.

Vieni zinātnieki sver ķermeni pirms un pēc cilvēka nomiršanas[1], lai noskaidrotu dvēseles masu. Citi izmanto hipnozi un nosūta pacientu uz pagājušajām dzīvēm. Ko var savā reinkarnacionikas bibliotēkā iekļaut no zinātniskiem darbiem?

 

1. Maikls Ņūtons: “Dvēseļu ceļojums”, “Dvēseļu liktenis”, “Dzīve starp dzīvēm. Hipnoterapija garīgai regresijai”, “Atmiņas par dzīvi pēc dzīves”.

16 07 07 02a

16 07 07 02b

16 07 07 02c

16 07 07 02d

Pateicoties šīm grāmatām, tu saproti, ka interese par reinkarnāciju neaprobežojas tikai ar mistiku un ezotēriku. Maikls Ņūtons (Michael Newton) ir amerikāņu zinātnieks, filozofijas doktors, hipnologs, psihologs-konsultants.

Viņa darba metode – tā ir regresīvā hipnoze. Reinkarnācijas tēmā Maikls Ņūtons iegāja pilnīgi negaidīti: pateicoties pacientiem, kuri seansu laikā atcerējos to, kas ar viņiem notika pagājušajās dzīvēs un starp fiziskajiem iemiesojumiem.

 

Sk. arī Kā Maikla Ņūtona pētījumi izmainīja priekšstatu par dzīvi pēc nāves[2].

 

16 07 07 02

 

2. Denīza Linna: “Pagājušās dzīves, pašreizējie sapņi”, “Pagājušo dzīvju pieredze. Kā uzzināt par savām kļūdām un izlabot tās”

16 07 07 03a

16 07 07 03b

Denīza Linna (Denise Linn) ir psihoterapeite, pašattīstības trenere, Starptautiskā dvēseles treniņa institūta dibinātāja.

Viņas darbos ir sniegtas dažādas tehnikas, ar kuru palīdzību var atcerēties pagājušo dzīvju aizmirstus notikumus[3]. Izvēlieties to, kura jums būs piemērota, un baudiet sevis atklāšanu!

Jūs uzzināsiet arī par sapņu un pagājušo dzīvju sakaru, garīgajiem pavadoņiem, reinkarnācijas un karmas sakaru.

16 07 07 03

“Jūs varat atcerēties, kas jūs bijāt pagātnes dzīvē. Katrs var. Šī grāmata jums piedāvā vienkāršas tehnikas, kas palīdz atcerēties jau aizmirstus pagājušo dzīvju notikumus. Šeit tiek izskaidrota arī reinkarnācija un karma, to nozīme pašreizējā dzīvē. “Pagājušās dzīves, pašreizējie sapņi” jums pastāstīs par īpašām tehnikām, ar kuru palīdzību var atrisināt šodienas problēmas, dzimušas pagātnē.”

 

3. Reimonds Mūdijs: “Dzīve pēc dzīves”

16 07 07 04aAmerikāņu zinātnieka, filozofijas, psiholoģijas un medicīnas doktora grāmata. Viņš savas lielās ārsta prakses laikā ir savācis simtiem liecību no cilvēkiem, kas pārdzīvojuši klīnisko nāvi.

“Dzīve pēc dzīves” – tas ir mēģinājums sistematizēt miršanas pieredzi ieguvušo cilvēku iespaidus, mēģinājums uzbūvēt zināmu kopīgu “modeli” tam, kas notiek ar cilvēku pēc nāves.

Reimonds Mūdijs (Raymond Moody) pirmais ieviesa “nāvei tuvo pārdzīvojumu” terminu.

“Cilvēks mirst. Tajā brīdī, kad viņa fiziskās ciešanas sasniedz robežu, viņš dzird, kā ārsts atzīst viņu par mirušu. Viņš dzird kaut kādu zvanīšanu un tajā pašā laikā jūt, ka lielā ātrumā virzās pa garu melnu tuneli. Pēc tam pēkšņi konstatē sevi ārpus fiziskā ķermeņa…

Pie viņa atnāk citu cilvēku dvēseles, lai viņu sagaidītu un palīdzētu viņam. Viņš redz mirušo radinieku dvēseles, un viņa priekšā parādās Mirdzoša Būtne, no kuras plūst tāda mīlestība un dvēselisks siltums, kādu viņš dzīvē nekad nav sastapis.”

 

Sk. arī Reimonds Mūdijs: nāvei tuvā pieredze maina cilvēku likteņus[4].

 

16 07 07 04

“Es domāju, ka šī grāmata atvērs jaunas durvis cilvēkiem ar atvērtu apziņu un sniegs viņiem pārliecību un drosmi jaunu problēmu apstrādē.”

Elizabete Kjublera-Rosa (Elisabeth Kübler-Ross), medicīnas doktore

 

4. Sems Parnija: “Kas notiek, kad mēs mirstam”

16 07 07 05aSems Parnija (Sam Parnia) ir medicīnas profesors, vada pētniecības grupu, kura nodarbojas ar apziņas darbības pētīšanu klīniskās nāves periodā un pēc reanimācijas.

Darbā “Kas notiek, kad mēs mirstam” ir sniegti rezultāti pētījumam, kad četru gadu laikā tika novēroti vairāk nekā divi tūkstoši pacientu. 40% cilvēku, pārdzīvojuši klīnisko nāvi[5], stāsta par apziņas darbību intervālā starp sirds apstāšanos un viņas darbības atjaunošanos.

Pacienti spēja attēlot visu, ko dzirdēja, redzēja no malas, juta visu to laiku, kad sirds vairs nepukstēja. Kaut arī, pēc zinātnieku datiem, pēc sirds apstāšanās smadzenes atslēdzas pēc 20-30 sekundēm.

Ar halucinācijām šiem stāstiem sakara nav, jo tie satur detalizētu aprakstu par to, kas notika reanimācijā, kā darbojās ierīces, ko runāja un darīja ārsti.

Zinātnieka darbi pagaidām krievu valodā nav tulkoti, bet Tīklā var atrast publikācijas, kas citē pētījuma rezultātus.

16 07 07 05

“Sems Parnija (Sam Parnia) strādā par reanimatologu. Citiem vārdiem, viņš palīdz atgriezt cilvēkus no viņpasaules – un daži pacienti atgriežas ar stāstiem. Šie stāsti var palīdzēt glābt dzīvības un pat saļodzīt dažas nostiprinājušās zinātnes teorijas par apziņas dabu.”

 

5. Hildegarde Šefera: “Tilts starp pasaulēm. Elektroniskā saziņa ar Smalko Pasauli: teorija un prakse”

16 07 07 06aGrāmatas autore ir parapsiholoģe, epipsiholoģijas prēmijas laureāte, instrumentālās transkomunikācijas pētniece.

Darbs veltīts unikālai pieredzei – sakariem ar mirušajiem caur speciālu aparatūru. “Viņpasaules” balsu ieraksti tika veikti apmēram 20 gadus.

Tika izmantota 70.-80. gados pieejamā tehnika, radīta jauna: tika darbināti arī magnetofoni, mikrofoni, radio, psihofoni. Grāmatā tiek sniegtas rekomendācijas, kā ierakstīt “sarunu” ar aizgājušajiem radiniekiem.

Hildegarde Šefera (Hildegard Schaefer): “Kādēļ vispār magnetofona balsis? Kādēļ transkomunikācija?

Atbildes uz to ir īsas un skaidras:

  1. Lai pierādītu, ka eksistē dzīve pēc nāves.
  2. Sniegt mierinājumu cilvēkiem, kas atrodas bēdās un izmisumā.”

Sk. arī Kā zinātnieki nodibināja sakarus ar viņpasauli[6].

 

16 07 07 06

“Šī grāmata neatstāj šaubas par cilvēka dvēseles nemirstību.”

Sofija Blanka (София Бланк), grāmatas “Nāves nav” (“Смерти нет”) autore

 

Reliģiskā literatūra

Pasaules un nacionālajās reliģijās reinkarnācijas jautājumi ir skarti vienmēr: sākot no senākajiem vēdiskajiem tekstiem un līdz šodienas baznīcas tēviem.

 

6. Hinduisma svētie teksti: “Bhagavad-gīta”, “Mahābhārata”, “Rāmājana”, “Upanišadas”

16 07 07 07a

16 07 07 07b

16 07 07 07c

16 07 07 07d

 

Indijā visvairāk pasaulē ir pagājušo dzīvju spontānas atcerēšanās gadījumu. Galvenais tāda fenomena cēlonis ir, ka šajā valstī par reinkarnāciju zina katrs bērns.

Un, kad mazulis divu, trīs gadu vecumā pēkšņi sāk stāstīt, ka viņu sauca citā vārdā un viņš atceras citu ģimeni, – neviens viņu pie psihiatra neved.

Kāpēc dvēsele maina ķermeni, kā notiek reinkarnācija, ir detalizēti aprakstīts hinduisma traktātos. Šeit jūs sastapsiet senas civilizācijas viedumu, gleznainu valodu, maģiskus tēlus.

 

Sk. arī Ko pasaules reliģijas saka par reinkarnāciju[7].

 

16 07 07 07

“Nāves brīdī viņas [dvēseles] sirds rajons sāk mirdzēt, un šī gaisma dvēselei palīdz iziet ārpusē caur aci, caur galvu vai caur citām atverēm ķermenī. Un, kamēr viņa atiet, prānas [dzīvības gaisa dažādas plūsmas] pavada viņu līdz nākamajai atrašanās vietai… Viņas zināšanas un darbi seko viņai, tāpat kā arī viedums, kaut gan viņas pagājušās dzīves atsevišķas detaļas gan nesaglabājas.”

“Brihadaranyaka Upanishad”

 

7. Tenzins Gjaco: “Miegs, sapņi un nāve. Apziņas struktūras pētījums”

16 07 07 08aGrāmatā sniegti materiāli no konferences, kurā piedalījās Tibetas budisma galva Dalailama XIV un Eiropas zinātnieki: filozofs Čarlzs Teilors (Charles Taylor), psihoanalītiķis Džoiss Makdugals (Joyce MacDougal), psiholoģe Džeina Gāgenbaha (Jayne Gackenbach), kulturoloģe Džoana Halifahsa (Joan Halifax) un neirologs Džeroms Endžels (Jerome Engel).

Ļoti interesanti tiek stāstīts par tādiem jautājumiem kā apziņas pārnešana, smalkā prāta, nāves stadijas[8] eksperimentāla pētīšana, rupjās un smalkās seksuālās attiecības un daudzi citi.

16 07 07 08

“Mēs piedzimstam un atdzimstam neskaitāmi daudz reižu, un ir pilnīgi iespējams, ka katra būtne vienā vai otrā momentā bija mūsu vecāks. Tādējādi ir pilnīgi iespējams, ka visām dzīvajām būtnēm šajā visumā ir radniecīgas saites.

Viņa Svētība Dalailama XIV”

 

Grāmatas, sastādītas, balstoties uz čenelingiem

Mūslaikos arvien vairāk kļūst cilvēku, kas spēj iziet uz kontaktu ar eņģeļiem[9], gariem, dievišķiem vēstnešiem, lai uzdotu satraucošos jautājumus, saņemtu padomus un pamācības.

Pats kontakta process ir ieguvis nosaukumu “’čenelings”. Par pirmajiem čenelingiem tiek uzskatīti Mozus un Jāņa Kristītāja, vēlāk Muhameda kontakti. Piedāvāju lasīšanai mūsdienu kontaktētāju darbus.

 

8. Lī Kerols: “Krajons” Grāmatas 1-10

16 07 07 09a

16 07 07 09b

16 07 07 09c

16 07 07 09d

16 07 07 09e

16 07 07 09f

16 07 07 09g

16 07 07 09h

16 07 07 09i

16 07 07 09j

 

Lī Kerols (Lee Carroll) ir amerikāņu ezotēriķis, metafiziķis, pavadonis, caur kuru pie cilvēkiem vēršas eņģeliska būtne Krajons.

Viņa grāmatas ir ļoti dažādas. Ir vēstījumi, kas stāsta par jauno vēsturisko cilvēces uzdevumu, par partnerību ar Dievu, garīgo pasauli.

Bet, piemēram, “Ceļojums uz mājām” ir romāns-līdzība, kurš “Tiek veltīts tiem, kas ir apzinājušies, ka jebkuram cilvēkam ir pa spēkam izmainīt savu dzīvi un ka situācija ne vienmēr ir tāda, kā šķiet!”

Sižets ir tāds. Skumīga dzīve, skumīgs darbs, kādu vada pasūtījumu pieņēmējs ofisā, necila alga, vilšanās un bezpalīdzība – tāda ir Maikla Tomasa esība. Visu maina traģisks gadījums.

Kādu reizi atgriezies savā īrētajā dzīvoklī, Maikls trāpās uz laupītāju. Cīņā ar bandītu viņš saņem nāvējošu triecienu. Un te… sākas varoņa jaunā dzīve, dzīve starp dzīvēm.

“Oranžais [Eņģelis] paskaidroja, ka pagājušās dzīves – tas ir cilvēka dabas “jēlmateriāls”, jo mācības, kuras mēs esam saņēmuši pagājušajos iemiesojumos, ietekmē pašreizējo dzīvi.

Šīs mācības saucas “karma”[10], bet vēl tās sauc par “atminēšanās iezīmi” jeb “pieredzi”. Karma veicina cilvēku apmācību, kā arī noteiktā veidā palīdz visai planētai. Tā tas viss arī darbojas – no dzīves uz dzīvi.
Ceļojums uz mājām. Krajons”

16 07 07 09

“Krajons – tā ir cēla, mīlestības pilna garīga būtība. Pašlaik viņš atrodas uz Zemes, lai palīdzētu cilvēkiem ieiet tajā augstajā enerģijā, kuru mēs saucam par “Jauno Ēru”. Krajona vārdi izmaina dzīvi tūkstošiem cilvēku un nes gaismu uz pašiem tumšākajiem mūsu iekšējās pasaules stūrīšiem.”

 

9. Nīls Donalds Volšs: “Sarunas ar Dievu”

16 07 07 10a

16 07 07 10b

16 07 07 10c

 

Šo grāmatu man gribas sadalīt citātos un atgriezties pie katra daudz, daudz reižu. Tā ir uzrakstīta ar automātiskā pieraksta metodi. Kad rakstītāja roku vada zemapziņa, gars vai… Dievs.

“Sarunu ar Dievu” trīs daļās autors uzdod jautājumus un saņem atbildes par tēmām, kuras satrauc katru. Nauda, attiecības, politika, dzīves jēga.

Atbildes reizēm ir tik negaidītas, ka, aizdomājoties par tām, taisni jūti, kā brūk no ārpuses uzspiestie šabloni un uzstādījumi.

“Daudz vārdu tika citu izrunāti Manā vārdā. Daudz domu un jūtu tika dzemdinātas bez manas līdzdalības.

Daudz pieredzes tapa tā visa rezultātā. Problēmas būtība ir atšķiršanā. Visas grūtības ir tajā, lai atšķirtu vēstījumus no Dieva un datus no citiem avotiem.

Atšķiršana kļūst vienkārša un viegla, ja turamies pie galvenā noteikuma: Manas vienmēr ir tavas pašas Augstākās Domas, tavi paši Skaidrākie Vārdi, tavas pašas Lielākās Jūtas. Viss, kas ir mazāks par to, – ir no cita avota. Nīls Donalds Volšs (Neale Donald Walsch) “Sarunas ar Dievu””

16 07 07 10

 

10. Stīvs Roters: “Garīgā psiholoģija: Divpadsmit Galvenās Dzīves Mācības”

16 07 07 11aAr “Garīgo psiholoģiju” es tikko sāku iepazīties, un uzreiz gribējās tajā dalīties. Tā palīdz apzināties sevi kā Radītāju!

Sevis paša un apkārējās realitātes Radītāju.

Šeit jūs atradīsiet gan priekšlikumus dziedniecībā jaunajā pasaulē, gan tehnoloģiju, kā enerģētiski savienoties ar zemi, iziesiet divpadsmit meistarības mācības no sevis pieņemšanas līdz harmonijai ar visu esošo.

Par atklāsmi man kā nākamajai konsultantei kļuva Stīva Rotera (Steve Rother) domas no nodaļas “Atbildība”:

“Dziedināt citus nav iespējams. Var tikai radīt un piedāvāt viņiem telpu, kurā viņi, ja vēlēsies, varēs izdziedināt sevi paši.

Tāpēc neuzņemieties atbildību par kāda izdziedināšanu, izņemot sevi pašu. Ja jūtaties zaudējis spēkus pēc darba ar pacientiem, tas ir tāpēc, ka jūs uzņematies atbildību par viņu izdziedināšanu.

Atcerieties to, ka Atbildība, – tas ir tas, kas līdzsvaro Spēku. Palīdziet tiem, ar kuriem jūs strādājat, uzņemties atbildību par savu izdziedināšanu, un tad viņi saņems savu īsteno spēku.”

16 07 07 11

“Ir pienācis laiks kļūt par apzinošamies savas realitātes Radītājiem…
Šī grāmata ir ne tikai psihologiem un ne tikai “garīgajiem” cilvēkiem.
Tā palīdz KATRAM atrast savu vietu Visumā.”

Ar šo grāmatu desmitnieku es sāku vākt savu reinkarnacionikas bibliotēku.

Nākamajā rakstā dalīšos daiļliteratūras darbos un publicistikā par tēmu – dvēseles pārvietošanās, saikne ar Garīgo pasauli.

 

P.S. Kādas ir jūsu iemīļotās grāmatas par reinkarnāciju? Ko jūs esat lasījuši no šī desmitnieka? Kā jūsu dvēselē šīs grāmatas atsaucas?

 

 Marina Vailjeva

Marina Vasiļjeva

Reinkarnacionikas institūta sertificēta konsultante. Palīdzu cilvēkiem atrast sevi caur jaunradi.

 

Pievienots 07.07.2016

https://ru.journal.reincarnatiology.com/knigi-pro-reinkarnatsiyu/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe

 

[1] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/tatjana-zotova/11-dazadi/2622-tatjana-zotova-zinatnieki-ir-uz-slieksna-lai-raditu-slazdus-dveselei (Tulk. piezīme)

[2] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4002-maikla-nutona-atklajums-apgaza-ar-kajam-gaisa-prieksstatu-par-dzivi-pec-naves (Tulk. piezīme)

[3] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/kristine-nikitina/11-dazadi/3855-kristine-nikitina-8-panemieni-atmineties-ieprieksejas-dzives (Tulk. piezīme)

[4] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4028-reimonds-mudijs-navei-tuva-pieredze-maina-cilveku-dzives (Tulk. piezīme)

[5] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4007-dzive-pec-kliniskas-naves (Tulk. piezīme)

[6] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/tatjana-zotova/11-dazadi/2518-tatjana-zotova-zinatnieki-nodibinajusi-sakarus-ar-tas-puses-pasauli (Tulk. piezīme)

[7] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/alla-sirko/11-dazadi/3783-alla-sirko-pasaules-religijas-apstiprina-dveseles-pariemiesosanos (Tulk. piezīme)

[8] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/julija-zlotnikova/11-dazadi/679-parejas-10-etapi-dveseles-neaizmirstamais-celojums-pec-naves (Tulk. piezīme)

[9] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/alona-obuhova/11-dazadi/3688-alona-obuhova-ka-es-noorganizeju-tiksanos-ar-saviem-engeliem (Tulk. piezīme)

[10] Skat.http://www.sanatkumara.lv/index.php/11-dazadi/793-irina-akulova-sandra-anna-teilore-dzives-karmas-kods-ko-maca-astes-no-pagatnes (Tulk. piezīme)