Наталья Голубкина Есть ли доказательства реинкарнации?

Natālija Golubkina - Vai ir reinkarnācijas pierādījumi

20 08 17 01

 

Tā ir pirmā publikācija no cikla “Iepriekšējo dzīvju pierādījumi”:

1. daļa – Kā noticēt iepriekšējām dzīvēm[1]

2. daļa – Vai eksistē iepriekšējās dzīves[2]

3. daļa – Grāmatas par iepriekšējām dzīvēm[3]

4. daļa – "Atmiņas par iepriekšējām dzīvēm" – 10 pārbaudīti gadījumi[4]

5. daļa – [Jūs esat šeit] Vai ir reinkarnācijas pierādījumi

 

20 08 17 02

Vai esat dzīvojuši agrāk? Ideja, ka mūsu dvēseles gadsimtu gaitā izdzīvo daudzas dzīves, ir pazīstama kā reinkarnācija. Kopš seniem laikiem tā ir bijusi gandrīz katras kultūras sastāvdaļa. Ēģiptieši, grieķi, romieši un acteki – visi ticēja "dvēseļu pārvietošanai" no viena ķermeņa uz otru pēc nāves. Reinkarnācija ir arī hinduisma pamatjēdziens.

Lai gan tā nav daļa no oficiālās kristīgās doktrīnas, daudzi kristieši tic reinkarnācijai vai vismaz pieņem tās iespējamību. Tiek uzskatīts, ka Jēzus augšāmcēlās trīs dienas pēc krustā sišanas. Doma, ka pēc nāves mēs varam atkal dzīvot kā cits cilvēks, kā pretējā dzimuma pārstāvis vai pavisam citā dzīves punktā, ir intriģējoša un daudziem cilvēkiem ļoti pievilcīga.

Bet vai reinkarnācija ir tikai ideja, vai arī ir reāli pierādījumi, kas to atbalsta? Daudzi pētnieki ir pievērsušies šim jautājumam, un viņu rezultāti ir pārsteidzoši.

 

Pagātnes dzīves regresijas hipnoze

20 08 17 03

Prakse sasniegt iepriekšējās dzīves ar hipnozes palīdzību ir pretrunīga, galvenokārt tāpēc, ka hipnoze nav uzticams instruments. Tā noteikti var palīdzēt pētniekiem piekļūt bezapzinātajā esošajam prātam, taču tajā atrastā informācija nebūtu jāuztver kā patiesība. Piemēram, tika parādīts, ka hipnoze var radīt nepatiesas atmiņas. Tomēr tas nenozīmē, ka regresijas hipnozei ir jāatmet ar roku. Ja informāciju no "pagātnes dzīves" var pārbaudīt ar pētījumu palīdzību, tad reinkarnācijas gadījums kļūst pārliecinošāks.

Slavenākais pagātnes dzīves regresijas piemērs ar hipnozes palīdzību ir Rutes Simmonsas (Ruth Simmons) gadījums. 1952. gadā viņas terapeits Morejs Bernsteins (Morey Bernstein) mudināja viņu savās domās ceļot atpakaļ uz laiku pirms viņas dzimšanas. Pēkšņi Rute sāka runāt ar īru akcentu un apgalvoja, ka viņu sauc Brīdija Mērfija (Bridey Murphy), kura dzīvojusi 19. gadsimta Belfāstā, Īrijā.

Rute atcerējās daudzas savas Brīdijas dzīves detaļas, taču mēģinājumi noskaidrot, vai Mērfijas kundze patiešām ir pastāvējusi, diemžēl bija neveiksmīgi. Tomēr bija daži netieši pierādījumi viņas stāsta patiesumam. Hipnozē Brīdija minēja divu Belfāstas pārtikas preču tirgotāju vārdus, no kuriem viņa bija pirkusi pārtiku, Farra kungu un Džonu Keriganu (John Carrigan). Kāds Belfāstas bibliotekārs atrada pilsētas katalogu 1865.–1866. gadam, kurā abi vīrieši bija norādīti kā pārtikas preču tirgotāji. Simmonsas stāsts tika izklāstīts gan Bernsteina grāmatā, gan 1956. gada filmā, "Brīdijas Mērfijas meklēšana (The Search for Bridey Murphy)”.

 

Neparastas slimības un fiziskas kaites

20 08 17 04

Vai jums ir iedzimta slimība vai fiziskas sāpes, kuras jūs nevarat izskaidrot? Daži pētnieki norāda, ka tas var būt kādas iepriekšējās dzīves traumas rezultāts.

Rakstā "Vai mēs tiešām esam dzīvojuši agrāk? (Have We Really Lived Before?)" Dr. Maikls K. Pollaks (Michael C. Pollack) apraksta savas sāpes muguras lejasdaļā, kas gadu gaitā nepārtraukti pieauga un ierobežoja viņa aktivitātes. Viņš uzskata, ka ir atradis iespējamo sāpju skaidrojumu vairāku iepriekšējo dzīvju terapijas sesiju laikā:

"Es atklāju, ka esmu nodzīvojis vismaz trīs iepriekšējās dzīves, kurās tiku nogalināts ar nazi vai šķēpu mugurā. Pēc iepriekšējo dzīvju pieredzes izstrādes un dziedināšanas mana mugura sāka atlabt."

 

Iepriekšējo dzīvju terapeites Nikolas Deksteres (Nicola Dexter) vadībā veiktais pētījums ir atklājis korelācijas starp dažu viņas pacientu slimībām un viņu iepriekšējām dzīvēm. Viņa atklāja, piemēram, bulīmijas gadījumu, ko izraisīja sālsūdens norīšana iepriekšējā dzīvē; pastāvīgas sāpes plecos un rokā, ko izraisīja piedalīšanās bīstamā virves vilkšanas spēlē pagātnes dzīvē; un bailes no skuvekļiem un skūšanās, kas radās tādēļ, ka cietušajam iepriekšējā dzīvē tika nocirsta roka.

 

Fobijas un murgi

20 08 17 05

No kurienes rodas šķietami neracionālas bailes? Bailes no augstuma, bailes no ūdens, bailes lidot? Daudziem no mums ir normālas atrunas pret šādām lietām, bet dažiem cilvēkiem ir tik lielas bailes, ka tās kļūst novārdzinošas. Un dažas bailes ir pilnīgi mulsinošas, piemēram, bailes no paklājiem. No kurienes tādas bailes? Atbilde, protams, var būt psiholoģiski sarežģīta, taču pētnieki domā, ka dažos gadījumos varētu būt saistība ar pieredzi no iepriekšējām dzīvēm.

Rakstā “Dziedinām iepriekšējās dzīves caur sapņiem (Healing Past Lives Through Dreams)” autors Dž.D. raksta par savu klaustrofobiju, kas izpaužas kā tieksme krist panikā ikreiz, kad viņa rokām vai kājām ir ierobežotas kustības. Viņš uzskata, ka sapnis par pagātnes dzīvi atklāja traumu, kas izskaidro viņa bailes.

"Kādu nakti sapņa stāvoklī es redzēju, ka lidoju virs satraucošas ainas," viņš raksta. "Tā bija pilsēta 15. gadsimta Spānijā, un nobijušos vīrieti sasēja neliels smejošs pūlis. Viņš bija paudis baznīcai pretēju pārliecību. Daži vietējie kaušļi ar baznīcas amatpersonu svētību dedzīgi gribēja izpildīt sodu. Vīrieši sasēja ķeceri no galvas līdz kājām, pēc tam ļoti cieši ietina segā. Pūlis aiznesa viņu uz pamestu akmens ēku, iegrūda tumšā stūrī zem grīdas un atstāja nomirt. Es ar šausmām sapratu – vīrietis biju es."

 

Fiziskās līdzības

20 08 17 06

Savā grāmatā "Vakardiena, kas pieder kādam citam (Someone Else's Yesterday)" Džefrijs Dž. Kīns (Jeffrey J. Keene) izvirza teoriju, ka cilvēks šajā dzīvē var būt ļoti līdzīgs tam cilvēkam, kurš viņš vai viņa bija iepriekšējā dzīvē. Kīns, ugunsdzēsēju priekšnieka palīgs, kurš dzīvo Vestportā, Konektikutas štatā, uzskata, ka viņš ir Džona B. Gordona (John B. Gordon), Ziemeļvirdžīnijas konfederācijas armijas ģenerāļa, reinkarnācija; Gordons nomira 1904. gada 9. janvārī.

Kā pierādījumu Kīns piedāvā savas un ģenerāļa fotogrāfijas. Līdzība ir pārsteidzoša. Kīns saka, ka papildus fiziskajām līdzībām indivīdi un viņu pagātnes iemiesojumi bieži "domā līdzīgi, izskatās līdzīgi un pat dalās sejas rētās. Viņu dzīves ir tik cieši savstarpēji saistītas, ka šķiet, ka viņi ir viens."

Vēl viens šādas līdzības gadījums ir mākslinieks Pīters Tīkamps (Peter Teekamp), kurš uzskata, ka viņš varētu būt mākslinieka Pola Gogēna (Paul Gauguin) reinkarnācija. Arī šeit ir vērojama fiziska līdzība, kā arī līdzības starp abu gleznotāju darbiem.

 

Bērnu spontānas atmiņas un īpašas zināšanas

20 08 17 07

Daudzi mazi bērni, kuri apgalvo, ka atceras pagātnes dzīves, pauž arī zināšanas, kuras nevarētu būt no viņu pašu pieredzes. Šādi gadījumi ir dokumentēti Kerolas Boumenas (Carol Bowman) grāmatā “Bērnu iepriekšējās dzīves (Children's Past Lives)”:

"Astoņpadsmit mēnešus vecā Elzbete nekad nebija izrunājusi pilnu teikumu. Bet kādu vakaru, kad viņas māte viņu mazgāja, Elzbete ierunājās un satrieca māti. "Es došu solījumu," viņa teica mātei. Pārsteigta viņa iztaujāja meiteni par viņas dīvaino izteikumu. "Tagad es neesmu Elzbete," bērns atbildēja. "Es esmu Roza, bet es būšu māsa Terēza Gregorija."

 

Identisks rokraksts

20 08 17 08

Vai var pierādīt iepriekšējās dzīves, salīdzinot rokrakstus dzīvam cilvēkam un mirušam cilvēkam, par kuru cilvēks apgalvo, ka ir bijis viņš? Indiešu pētnieks Vikrams Radžs Singhs Čauhans (Vikram Raj Singh Chauhan) uzskata, ka var. Čauhana atklājumi ir atzinīgi novērtēti Nacionālās tiesu medicīnas zinātnieku konferencē Bundelkhandas Universitātē Džansi pilsētā.

Sešus gadus vecs zēns, vārdā Tarandžits Sings (Taranjit Singh), no Alunamjanas (Alluna Miana) ciema Indijā kopš divu gadu vecuma apgalvoja, ka iepriekš bijis cilvēks vārdā Satnams Singhs (Satnam Singh). Šis cits zēns bija dzīvojis Čakčelas (Chakkchela) ciemā; Tarandžits uz to pastāvēja, un viņš pat zināja Satnama tēva vārdu. Satnams tika nogalināts, braucot ar velosipēdu mājās no skolas. Izmeklēšanā tika pārbaudītas daudzas detaļas, kuras Tarandžits zināja par Satnama dzīvi. Taču galvenais bija tas, ka viņu rokraksti – eksperti zina, ka tie ir tikpat atšķirīgi kā pirkstu nospiedumi – bija gandrīz identiski.

 

Dzimumzīmju un iedzimtu defektu sakrišana

20 08 17 09

Dr. Jans Stīvensons (Ian Stevenson), Virdžīnijas Universitātes Medicīnas skolas Psihiatriskās medicīnas nodaļas vadītājs, bija viens no izcilākajiem pētniekiem reinkarnācijas un pagātnes dzīvju jomā. 1993. gadā viņš uzrakstīja darbu ar nosaukumu "Dzimumzīmes un iedzimti defekti, kas atbilst mirušu cilvēku brūcēm (Birthmarks and Birth Defects Responsing to Wounds on Decease Persons)", kurā aprakstīti iespējamie fiziskie pierādījumi par iepriekšējām dzīvēm.

"Starp 895 gadījumiem, kad bērni apgalvoja, ka atceras iepriekšējo dzīvi (vai pieaugušie domāja, ka viņiem ir bijusi iepriekšējā dzīve)," raksta Stīvensons, "dzimumzīmes un/vai iedzimti defekti, kas saistīti ar iepriekšējo dzīvi, uzrādīja 309 gadījumus (35 procentus). Tika ņemts vērā, ka bērna dzimumzīme vai iedzimts defekts atbilst brūcei (parasti letālai) vai citai zīmei uz miruša cilvēka, kura dzīvi bērns atminējās."

 

Bet vai kādu no šiem gadījumiem var pārbaudīt?

Kādā aizraujošā gadījumā indiešu zēns apgalvoja, ka atceras vīrieša Maha Rama (Maha Ram) dzīvi, kuru nogalināja no tuvas distances izšauta bise. Zēnam krūšu centrā bija virkne dzimumzīmju, kas izskatījās tā, it kā tās varētu atbilst bises lādiņa eksplozijai. Un šis gadījums tika izmeklēts. Patiešām, bija kāds vīrietis, vārdā Maha Rams, kurš tika nogalināts ar bises lādiņa sprādzienu pa krūtīm. Autopsijas protokolā bija fiksētas vīrieša brūces krūtīs, kas tieši atbilda zēna dzimumzīmēm.

Citā gadījumā vīrietis no Taizemes apgalvoja, ka bērnībā viņam bijušas skaidras atmiņas par viņa paša tēvoča pagātnes dzīvi. Šim vīrietim pakausī bija liela, rētai līdzīga dzimumzīme. Izrādījās, ka viņa tēvocis nomira no smagas naža brūces tajā pašā vietā.

Dr. Stīvensons dokumentēja vairākus līdzīgus gadījumus, no kuriem daudzus viņš varēja pārbaudīt, izmantojot medicīniskos ierakstus.

 

Stefena Vāgnera (Stephen Wagner) raksta “Is There Evidence of Reincarnation? (18.08.11) tulkojums krievu valodā.

 

Un kura hipotēze ir vistuvākā Jums? Dalieties komentāros!

 

 Natalija Golubkina

Natālija Golubkina

Reinkarnacionikas konsultante.

Reinkarnacionikas Institūta 2. kursa trenere.

Projekta vadītāja un grāmatas “Kādas dvēseles ceļojums” autore

http://ngolubkina.ru/

 

Pievienots 17.08.2020.

https://ru.reincarnatiology.com/est-li-dokazatelstva-reinkarnatsii/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/natalija-golubkina/33-natalija-golubkina/3726-natalija-golubkina-ka-noticet-ieprieksejam-dzivem (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/natalija-golubkina/33-natalija-golubkina/3727-natalija-golubkina-vai-eksiste-ieprieksejas-dzives (Tulk. piezīme)

[3] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/natalija-golubkina/11-dazadi/3418-natalija-golubkina-gramatas-par-ieprieksejam-dzivem (Tulk. piezīme)

[4] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/natalija-golubkina/33-natalija-golubkina/3728-natalija-golubkina-atminas-par-ieprieksejam-dzivem-10-parbauditi-gadijumi (Tulk. piezīme)