Print

Наталия Бутенко Как впустить перемены в свою жизнь

Natālija Butenko - Kā ielaist pārmaiņas savā dzīvē

16 12 20 01

Mēs drīz nonāksim līdz tādai ierobežotībai,
Ka pārvākšanās uz kaimiņu pilsētu mums šķitīs notikums.
Dzīvā ētika. Morijas dārza lapas

Atcerēsimies seno ķīniešu lāstu: “Kaut tu dzīvotu pārmaiņu laikmetā!” Kāpēc šis vēlējums ir ieguvis negatīvu raksturu? Tāpēc ka dzīve nestabilitātes apstākļos – tas vienmēr ir pārbaudījums.

Pārbaudījums mūsu nervu sistēmai, mūsu pašvērtējumam, mūsu prasmei adaptēties pie jaunās situācijas. Nedrošība un apmulsums ved pie haosa domās, darbos un uzvedībā.

 

Kāpēc ir jāmainās tieši pašlaik?

Pašlaik informācijas plūsmu apjoms un intensitāte pārsniedz mūsu spēju tās apgūt. Dzīve pasaulē, kur pastāvīgas ir tikai izmaiņas, – tas ir iemesls regulārai attīstībai. Ja tu neattīsties, tad degradē.

Tas ir kā “Alisē brīnumzemē”: “Lai paliktu uz vietas, vajag skriet, bet, lai nokļūtu citā vietā, vajag skriet divas reizes ātrāk.”

16 12 20 02

Pirms kāda laika man acīs iekrita profesiju statistika. Izrādās, ka šodien 50 pašu pieprasītāko profesiju pirms 50 gadiem pat neeksistēja. Un no iedzīvotājiem tikai 15% cilvēku strādā specialitātē, kas iegūta augstskolā.

Mēs esam spiesti pastāvīgi mācīties, paaugstināt kvalifikāciju vai kardināli mainīt profesiju[1]. Ja mūsu vecāki vēl varēja 40 gadus nostrādāt vienā darbavietā, mums tas vairs nedraud.

Pēc tās pašas statistikas vidēji mūsdienu cilvēks maina darbavietu vienu reizi katros 4 gados. Pārmaiņas mums jau ir asinīs. Mēs ne tikai esam pārstājuši no tām bīties, mēs bez tām jau garlaikojamies. Ne visi, protams.

Daudzus pārmaiņu perspektīva biedē ar savu nenoteiktību. Bet, lai nebiedētu, vajag sev radīt izpratni – kurp tad es eju un kādēļ. Pašlaik ir vislabvēlīgākais periods, lai atvadītos no nokalpojušā un pieņemtu lēmumu par pārmaiņām.

Drīz būs Ziemas saulgriežu diena, gada pagrieziena punkts, kad var atbrīvoties no visa nevajadzīgā un vēlēties kaut ko jaunu. Un drīz jau arī Jaunais gads – tās burvju krustceles, kas izpilda vēlēšanās.

 

Sk. arī: Kā sagatavoties Jaunajam gadam un piesaistīt savai dzīvei pārmaiņas[2].

 

Kā mēs reaģējam uz pārmaiņām?

Ir pats laiks pieņemt lēmumu: “Pārmaiņas! Mēs gaidām pārmaiņas!” Lai to pieņemtu, paraudzīsimies, kā mēs vispār reaģējam uz pārmaiņām, jo tas taču daudzējādā ziņā ir atkarīgs no mūsu personības tipa un mūsu uzskatu sistēmas:

1. Ja mēs pārmaiņas ignorējam, izliekamies, ka to nav, tad tas nozīmē, ka mēs gribam visu atstāt, kā ir, neko nemainīt. Jo it kā mums arī tā ir neslikti, varbūt jūs patiešām tas apmierina.

2. Mēs pārmaiņas novērojam, bet neļaujam tām mūs kaut kā nozīmīgi ietekmēt. Lai kāds cits sākumā pamēģina, bet mēs paskatīsimies un pēc tam izlemsim, ko mēs gribam.

3. Ir tādas izmaiņas, kuras mēs pieciešam un mācāmies tām piemēroties. Atcerēsimies, piemēram, kaitinošos autoatbildētājus, kuri stāsta to, kas mūs neinteresē, kamēr mēs mēģinām sazināties ar kādu pa telefonu.

4. Mēdz būt pārmaiņas, kuras mēs pieņemam. Ir parādījies elektroniskais e-pasts. Pēc kāda laika mēs konstatējam, ka tas ir ērti. Esam pārstājuši sūtīt parastas vēstules un gandrīz pilnīgi pārgājuši uz elektroniskiem ziņojumiem.

Un visbeidzot ir pārmaiņas, kurām mēs pretojamies. Visbiežāk tās ir jaunās vērtības, kuras tiek reklamētas televizoru ekrānos, kā likums, tās nesaskan ar mūsu priekštatiem, morāli u.c..

16 12 20 03

Izmaiņas notiek daudzās sfērās un tik ātri, ka faktiski mēs izdarām izvēli, vadoties pēc trīs iespējamiem ceļiem:

Uz pirmo ceļu vienos vai otros brīžos mēs pagriežamies katrs no mums. Otrā ceļa pieredzes izvēle ir daudziem no mums. Un tikai daži ir tik varonīgi un tam pieiet tik radoši, ka mēģina trešo ceļu.

 

Gribat pārmaiņas, bet nezināt, ar ko sākt?

Sākumā apzinieties, kāda sfēra jums ir kļuvusi prioritāra pārmaiņu ziņā. Darbs ir apnicis? Esat noguruši no bezgalīgajiem algas kavējumiem? Negribat līdz vēlai stundai aizsēdēties darbā?

Bet varbūt jums vispār interesē kaut kas cits, jūs gribat mācīties kaut ko jaunu? Vai arī jūs neapmierina attiecības – ar vīru, ar bērniem, ar radiniekiem, kolēģiem? Vai arī dzīvesvieta neatbilst prasībām?

16 12 20 04

Katram būs sava sfēra, kura prasa pārmaiņas. Tāpēc virzāmies secīgi.

 

10 soļi: kā izšķirties par pārmaiņām dzīvē

1. Sākumā noformulējiet savas vēlmes. Ko gribu[3], kāpēc, kādēļ, ko man tas dos? Un galvenais – kā jūs sapratīsiet, ka esat sasnieguši to, ko gribējāt? Ideālā gadījumā – rakstiski, skaistā bloknotā, lai priecētu acis.

2. Saprotiet, kas jūs biedē šo vēlmju sasniegšanā. Kas notiks pats briesmīgākais, ja jūs pēkšņi, piemēram, kļūsiet bagāti? Vai, ja atnāks princis un bildinās jūs? Vai arī jūs beidzot atadīsiet iemīļotu darbu?

3. Meklējiet savas atbildes. Pierakstiet visu, kas ienāk prātā šajā sakarā. Jo sīkāk uzrakstīsiet, jo vairāk sekundāra izdevīguma, pārliecību, kuras traucē sasniegt mērķus[4], ieraudzīsiet.

16 12 20 05

4. Nostādiet sevi pirmajā vietā. Ne bērnus, ne vecākus, ne vīrus un sievas, ne priekšniekus un padotos, lai cik egoistiski tas nešķistu. Tā ir jūsu dzīve, neatskatieties. Pārējie piemērosies.

5. Uzziniet savas spējas. Kuras no tām palīdzēs jums nonākti pie rezultāta? Pierakstiet visu, ko protat darīt. Īpaši to, ko protat darīt labi[5]. Ja paši nezināt, pajautājiet draugiem, viņi taču skraida pie jums pēc padomiem.

6. Raugieties nākotnē. Pagātne – tas, protams, ir svarīgi, bet tā jau ir beigusies. Tā ir atvedusi jūs tur, kur jūs esat. Šeit un tagad jūs formējat jaunus notikumus. Kādus jūs tos gribat redzēt? Kādu jūs gribat redzēt sevi?

7. Sasniedziet mērķus pa etapiem. Īpaši, ja mērķi ir globāli. Uzreiz lielu mērķi sasniegt ir grūti pat tāpēc, ka ir šausmīgi tam tuvoties. Sadaliet to etapos un soļojiet. Redzot, ka jūs tuvojaties mērķim, parādīsies motivācija.

8. Mācieties raudzītes uz situāciju no malas. Piemēram, no cita cilvēka pozīcijas. Ja jūs būtu, teiksim, 20 gadus vecāki, kā jūs paraudzītos uz tiem pašiem notikumiem? Vai arī no nemirstīgās dvēseles pozīcijas. Pielaikojiet dažādas lomas: tā ir spēle.

9. Nebaidieties šķirties. Mēs no attiecībām izaugam tāpat, kā no apģērba. Ir cilvēki, kuri mūs agrāk iedvesmoja, bet ir kļuvuši mums neinteresanti, mums ar viņiem nav pa ceļam. Neturieties pie viņiem, būs jauni cilvēki, kuri sapratīs, novērtēs, pieņems.

10. Pārvērtiet tuvus cilvēkus sabiedrotajos. “Aplipiniet” viņus ar vēlēšanos attīstīties, mainīties, uzaiciniet kopīgā ceļojumā, piedalīties eksperimentā. Jo vieglāk jūs to izdarīsiet, jo labprātāk viņi piekritīs.

16 12 20 06

Un arī kopumā dzīve – tā ir spēle[6], tas ir mūžīgs eksperiments ar sevi, tas ir milzīgs daudzums izdevību, mēģinājumu iekārtoties pasaulē ar tās neskaitāmajiem brīnumiem.

Reinkarnacionikas kontekstā mēs mainām ne tikai lomas un spēles laukumus, bet arī personāžus. Mēs pārlecam no viena ķermeņa citā, lai vairāk saprastu, vairāk pamēģinātu, vairāk jaunu īpašību sastrādātu. Un pēc tam nodotu tālāk.

Jo vairāk sastrādāsim vienā dzīvē, jo lielāku attīstību iegūsim un jo labāk cits citu sapratīsim, vieglāk būvēsim attiecības, mierīgāk attieksimies pret dažādām situācijām un tātad priecīgāk dzīvosim.

Mainieties un mainiet!

 

P.S. Un kā jūs uztverat pārmaiņas? Cik bieži jūs kaut ko maināt savā dzīvē? Dalieties komentāros.

 

 Natalija_Butenko

Natālija Butenko

Transformācijas trenere, koučs, parapsiholoģe, runoloģe, Reinkarnacioloģijas trenere un konsultante, sertificēta konsultante cēloņsakarību sfērā

https://natalybutenko.kz/

 

Pievienots 20.12.2016

https://ru.journal.reincarnatiology.com/kak-vpustit-peremeny-v-svoyu-zhizn/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe

[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4043-tresas-tukstosgades-profesija (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/tatjana-zotova/11-dazadi/2678-tatjana-zotova-ka-sagatavoties-jaunajam-gadam-un-piesaistit-jaunas-parmainas (Tulk. piezīme)

[3] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/3991-velmju-piepildijuma-mandala (Tulk. piezīme)

[4] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/tatjana-zotova/11-dazadi/2635-tatjana-zotova-ka-mus-ietekme-ierobezojosas-parliecibas-no-pagatnes-dzives (Tulk. piezīme)

[5] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/marina-vasiljeva/11-dazadi/2366-marina-vasiljeva-kadas-spejas-atbilst-dveseles-misijai (Tulk. piezīme)

[6] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/alona-obuhova/11-dazadi/3696-alona-obuhova-mezalianse-ko-spele-sis-dveseles (Tulk. piezīme)