Накопительный эффект прокрастинации

Prokrastinācijas uzkrājošais efekts

19 02 14

Sveicināti,

Es apsolīju jums pastāstīt par prokrastinācijas uzkrājošo efektu!

Ja prokrastinācija notiek tieši ar svarīgiem dzīves mērķiem vairākus gadus pēc kārtas, tad attīstās atbilstošs dzīves scenārijs (variants)!

Un tad var runāt par iemācītu bezpalīdzību dzīvē!

Diemžēl to pārvarēt ir ārkārtīgi grūti, es to pieskaitu cilvēka dzīves ceļa sistēmas terapijai. Lai saprastu, cik lielā mērā koučings var tikt galā ar prokrastināciju, mēs mūsu tuvākajā treniņā parunāsim par prokrastinācijas tipiem.

Lūk, kāpēc, radot autorizēto metodi “Dzīves ceļa koučings”, es ieviesu jēdzienu “svarīgs dzīves mērķis” (SDM) un izstrādāju vairākus formātus darbā ar tādas kvalitātes mērķiem: formātu “SDM kritēriji” un formātu “SDM specifikācija” (15 punkti)!

Priekšā stāvošajā treniņā “Slinkums vai prokrastinācija” mēs noteikti pieskarsimies darba ar SDM formātiem. Un tur jūs gaida pārsteigums! Es jums parādīšu, kā tos padarīt gan diagnosticējošus, gan attīstošus vienlaikus! Tas nav nevienā citā programmā.

Pēc tam, radot autorizētu koučinga un psihoterapijas metodi, es pētīju individuālos mehānismus, kas guļ daudzu neveiksmīgu un efektīvu dzīves variantu pamatā! Tas autorizētas tehnoloģijas padara dziļas un praktiskas!

Piemēram, mehānisms “Prokrastinācijas slazdi” bieži ir pamatā dzīves variantiem “Dzīve kā gatavošanās” un “Dzīve kā rutīna”, un, otrādi, “Sekmīga Darītāja stratēģija” ir dzīves varianta “Dzīve kā panākumu gūšana” pamatā.

Esmu konstatējis, ka dzīves varianti un dzīves stils savā sastāvā satur ļoti stiprus noturēšanas šablonus, kuri ir cilvēku problēmu pirmcēlonis! Spriediet paši, jo pat taču tādas problēmas kā aptaukošanās, anoreksija – tas viss ir vairāk nekā kompleksa simptoms, tas ir paņēmiens dzīvot! To var teikt par cilvēku sarežģījumu lielāko daļu. Un īpaša grūtība cilvēkam ir tajā, ka viņš nepamana un nesaista problēmu ar savu dzīves stilu un dzīves scenāriju! Tāpēc epizodiski lokāli mēģinājumi kaut ko izmanīt ātri atgriež problēmu atpakaļ pat pēc būtisku izmaiņu sasniegšanas!

Un otrādi, savu dzīves stratēģiju apzināta attīstīšana dzīves stila un dzīves variantu iekšienē var kļūt par neparasti bagātinošu resursu, lai sasniegtu sava paņēmiena dzīvot un būt laimīgam uzbūvēšanas visaugstāko potenciālu!

Tamlīdzīgi vispārinājumi manu metodi padara sistēmisku un zinātnisku (empīriski pētījumi, to analīze, likumsakarību atrašana un attiecināšana uz zinātnes datiem).

Rezultātā katram manis atrastā negatīvā mehānisma (kā, piemēram, “Prokrastinācijas slazdi”) paredzētās metodes ietvaros esmu izstrādājis transformācijas un bagātināšanās instrumentus. Daudzi no tiem jau ir ietverti treniņos “Laulības ceļa koučings, 1. daļa un 2. daļa”, veselā virknē meistarklašu.

Konkrētā treniņa ietvaros mēs pretnostatīsim Prokastinatoru – Darītājam!

Jūs mums varat pievienoties arī tiešsaistes apmācības formātā, izvēle ir jūsu.

Bet, lai pastiprinātu motivāciju un provokāciju, piebildīšu: nemaz nav labi, ja jūs atliekat metodes darbam ar atlikšanu! ;)

Pierakstīties uz meistarklasi

 

Izsūtīts 14.02.2019

Sanata Kumaras vietnes vēstkopa

Izsūta Natālija Koteļņikova

e-pasts This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tulkoja Jānis Oppe