Print

Почему ты не замужем? Знает Михаил Лабковский

Kāpēc tu neesi precējusies? To zina Mihails Labkovskis

Lai atbildētu uz šo jautājumu, ir nepieciešams saprast, ka vīrietim, tāpat kā sievietei ir tikai viena īpašība, kura palīdzēs radīt ģimeni.

Mihail Labkovsky

Tam nav sakara ne ar statusu, ne ar algu. Un patiesībā katra sieviete to saprot. Viņa bija maza meitene, viņa iemīlējās trešajā klasē, viņā iemīlējās, un tam nebija nekāda sakara ne ar kādiem ārējiem apstākļiem. Visbiežāk viņai traucē bailes.

Kad sieviete nevar atrast pienācīgu dzīves partneri, izskaidrojot ar to, ka viņa ir kā lielāka cienīga, viņa gaida princi, bet šis nav viņas cienīgs, maz pelna vai ir ar nepietiekamu statusu, visdrīzāk viņa vienkārši baidās no attiecībām un meklē ieganstu no tām atteikties. Tāds pats gadījums mēdz būt par seksu. Saka: “Es varu ar seksu nodarboties, tikai mīlot, bet, tā kā es nevienu nemīlu, tad arī seksa man nav.” Tas ir klasisks gadījums.

Patiesībā viņai ir neapzinātas bailes no laulības. Turklāt nav svarīgi, kā sieviete to formulē, viņa pati to neapzinās. Bet bailes, kā likums, nāk no vecāku ģimenes pieredzes. Vecāki skandalēja, šķīrās, kliedza, bērns baidījās, un zemapziņas līmenī bērnam formējās negatīva attieksme pret laulību. Izaugot meitene visiem spēkiem ies prom no nopietnām attiecībām, tāpēc ka tās viņu biedē. Caur iedomātu līgavaiņu nederīgumu viņa aizsargājas no laulības.

Ir arī cits gadījums, kad meiteni reizi pēc reizes pamet. Vīrieši aiziet vairāku iemeslu dēļ. Viss sākas tā: par kaut ko vīrietis konkrēto sievieti iemīlēja. Viņš viņu izvēlējās, viņš stājās ar viņu attiecībās, iespējams, pat sāka ar viņu dzīvot. Bet pēc tam situācija sāka mainīties. Tā kā sieviete ir pārlieku ieinteresēta laulībā, viņa maina savu uzvedību. Viņa pārstāj būt pati un uzvedas nedabiski. Piemēram, viņa sāk vīrietim izdabāt. Vai mēģina viņā izšķīst. Viņa visam piekrīt. Viņai no māmiņas vai vecmāmiņas galvā sēž ideja, ka sievietei ir vīrietim jāpiekāpjas, ka viņš ir galvenais, tāpēc ka viņš ir vīrietis, tas ir, ja gribi apprecēties, tev ir jābūt rāmam raksturam, tev ir jābūt saimniecītei, jāizdabā vīrietim. Bet viņš taču tevi ne par to iemīlēja! Viņš tevi iemīlēja rakstura dēļ. Viņa galvā nav ainas, ka sievieti var mīlēt tikai, ja viņa klusi smaida un kalpo. Tāpēc nevajag ar nodurtām acīm stāvēt stūrī. Ir jābūt pašai. Tieši tādas arī apprec. Bet tās, kuras it kā nav ne šis, ne tas, vīrieši neprec, tāpēc ka viņas viņam kļūst nekādas. Muti vaļā never, sava viedokļa nav.

18 08 25

Mēdz būt arī sliktāk: kad sieviete sāk savas intereses aizstāt ar vīrieša interesēm. “Parunājam par futbolu, apspriežam hokeju, gribi par mašīnām…” Ja tādu interešu pašai sievietei agrāk nav bijis, vīrietis apmulst, viņš nesaprot, kas ir viņa priekšā. Viņš redz tikai upuri. Kam gribas sievu, kura ir kaut kas neskaidrs, radīt bērnus ar tādu partneri? Normālam vīrietim kaut kas tāds pat prātā nenāks. Starp citu, ir izplatīts viedoklis, ka ķildīgs raksturs sievietei – tas ir šķērslis laulībai. Bet viss ir otrādi. Maitas tiek dievinātas. Viņas atgādina vīriešiem māmiņu. Viņa gan pie vietas noliks, gan uzkliegs, gan skandālu sacels, un viņam ir labi. Kā bērnībā. Bet Pelnrušķītes tipāžs praktiski ir lemts vientulībai.

Trešais iemesls, kura dēļ vīrietis izvairās no laulības – kad sieviete sāk viņam karināt problēmas. Un tas ir pats izplatītākais “neprecētas” iemesls Krievijā. Nospiedošais sieviešu vairums laulību uzlūko kā līdzekli problēmu risināšanai. Tā ir izveidojies vēsturiski. Meitenes aug necilos vai atklāti nabadzīgos apstākļos. Un sapņo, kā viņas apprecēs bagātu un sāks dzīvot. Nav daudz to, kas saprot, ka, pat ja viņa apprecēs bagātu, viņa nebūs laimīga. Tāpēc ka bagāts vīrietis – kā likums, nav muļķis. Un viņš nedalīsies. Viņai liekas, ka līguma attiecības nostrādās: katrs tajās pildīs savu funkciju. Viņa viņam mājas, mājīgumu, pilnu štampu komplektu, bet viņš viņai naudu. Jau pēc tam viņa konstatēs, ka nevar aiziet uz modes preču veikalu un nopirkt kažoku. Viņa gadu skraidīs pakaļ vīram, rādot viņam savu veco kažoku, centīsies viņu pārliecināt, ka kažoks ir caurs, noplucis un noplīsis, lūgs nopirkt jaunu, bet viņš atgaiņāsies, tāpēc ka viņam nav vajadzīgas viņas problēmas. Un, lūk, pēc ilgstošas činkstēšanas un pazemojumiem viņš iedos viņai kažokam naudu, lai tikai liktu mierā. Un viņa nevar viņam sacelt skandālu, tāpēc ka viņa baidās, ka viņš aizies. Bet viņš redz, ka viņa uzvedību viņa ir pacietusi. Tātad pacietīs arī turpmāk. Viņa acīs viņa jau ir nekas. Viņš sāk uzdzīvot citās vietās, viņa arī to pacietīs. Viņš vienmēr atcerēsies, ka viņa ir nabadze, bet viņš viņu ir aplaimojis. Arī viņa to atcerēsies. Viņa neko nevar viņam dot. Viņa acīs viņa ir patērētāja, viņš viņas acīs – maks. Tās vairs nav attiecības.

Ceturtais notikumu neveiksmīgas attīstības variants – sieviete piekrīt jebkurām attiecībām. Vīrietim labpatīk retas tikšanās, parādās, teiksim, reizi nedēļā, bet viņa arī par to ir priecīga. Viņa neko nelūdz, ar visu ir apmierināta. Kādēļ viņam precēties, ja viss arī tāpat ir normāli?

Vienīgais laimīgas laulības noslēgšanas variants – nozīmē just jūtas, būt pašai un redzēt partnerī atbildes jūtas un viņa unikālās rakstura īpašības. To visu var summēt tā: tikko kā sieviete zaudē sevi, vīrietis par viņu zaudē interesi. Un tā vienīgā īpašība, kura palīdzēs apprecēties – tas ir, būt pašai. Lūk, arī viss noslēpums.

 

13. jūnijā fabrikas “Krasnij Oktjabrj” Šokolādes Bēniņos (Шоколадный лофт) notiks Mihaila Labkovska lekcija-konsultācija

“Kā sekmīgi iziet pie vīra (apprecēties) un palikt laulībā”

Biļetes var nopirkt te. Lekciju var arī noskatīties tiešsaistes translācijā. Biļetes uz translāciju var nopirkt te.

 

Pievienots 25.08.2018

https://www.cosmo.ru/psychology/psychology/pochemu-ty-ne-zamuzhem-znaet-mihail-labkovskiy/

Tulkoja Jānis Oppe