Print

Елена Аронова - ПРАВДА О СЕВЕРНЫХ ПРАЗДНИКАХ

Jeļena Aronova - PATIESĪBA PAR ZIEMEĻU SVĒTKIEM

Vēstule par Helovīna piedauzību un Samaina īstajām tradīcijām

17 10 31 01

 

Kā no ražas svētkiem, no pļaujas pēdējās dienas, no ģimenes svētkiem, gatavojoties ziemai, un mīļo mirušo piemiņas dievbijīga mājas rituāla, tika uztaisīts monstrs ar nosaukumu Helovīns?

Kam tas ir izdevīgi? Kāpēc nevajag nēsāt dēmonu kostīmus un draiskoties tajos. Kāpēc Helovīns un Samains – tie ir dažādi pasākumi.

17 10 31 02

 

Samains iestājas no 31. oktobra saulrieta – līdz 2. novembra saulrietam.

Helovīnu bieži jauc ar Samainu. Katru gadu es dažādos forumos redzu karstus strīdus par tēmu, svinēt vai nē un ko vispār svinēt?

Kāds saka, “tie ir nesaprotami, ne krievu svētki. Pie joda tos. Kas tajos tik jautrs, nesaprotu”.

Kāds raksta: “Helovīns ir foršs un jautrs,” un kāds uzreiz izsaka tādu viedokli: “Helovīns ir lētums, jāatzīmē ir Samains!”

Man nepatīk strīdēties. Ir 2 pasākumi, kuri viens no otra atšķiras.

Tiekam skaidrībā.

Samains – ķeltu svētki, iezīmēja ar sevi ražas novākšanas perioda beigas un aukstās sezonas sākumu. Vispār jau tas bija Jaunais gads. Un vēl – diena, kad tika godināti mirušie, kuri pienāk tuvāk saviem pēctečiem tieši naktī no 31. decembra uz 1. novembri.

Robeža starp Hēlas pasauli un Midgardu (starp veļu pasauli un dzīvo pasauli) šajā naktī kļūst plāna. Šajā laikā pat cilvēki, kuriem nav gaišreģa spējas, var iziet uz kontaktu ar saviem mirušajiem radiniekiem. Saņemt aizsardzību. Saņemt Dzimtas Spēku vai Talantu, ja tas ir.

Samainā, no 31. oktobra uz 1. novembri, zīlēja, Samainā veica rituālus, kuri ļāva sakrāt spēkus pirms ilgās ziemas.

Samainu svin arī pašlaik, tāpēc ka Samains – tas ir svarīga ceļa atzzīme, Gada Riteņa pagriešanās.

Samainā līdz šai dienai tiek veikti rituāli – no svinīgiem līdz maziem, personīgiem.

Taču reliģija un bizness vienmēr ir tiekušies pārvaldīt jebkurus svētkus. Un vienmēr no šīs pārvaldības ir bijis maz labuma cilvēkiem, toties liela iedzīvošanās baznīcas kalpotājiem un cilvēkiem, kuri taisa naudu svētkos.

Samains – tā ir gadalaika maiņa (jo novembrī taču patiešām iestājas ziema) – tas ir periods, kurš atspoguļojas mūsu pašsajūtā (aukstums, īsa gaišā diena) un mūsu dvēseles stāvoklī (priekšā ir auksta grūta ziema)...

 

17 10 31 03

 

Tāpēc cilvēki tiecās atbalstīt sevi šajā periodā – dedzināja sveces, gatavoja ēdienu, pieminēja mirušos radiniekus, veica vienkāršus rituālus, sagaidīja ziemas iestāšanos kopā ar tuviniekiem.

Samains – tas kluss vakars mājās ģimenes lokā. Vai mierīgs rituāla vakars ticīgo (coven) lokā. Bez mežonības dēmonu kostīmos. Bez kliedzieniem, dejošanas un dziesmām, bez diedelēšanas pa mājām.

 

Tagad par Helovīnu...

 

17 10 31 04

 

Helovīns – tas ir imitēts Samains, kurš ir piedzīvojis līdz nepieklājībai lielas izmaiņas līdz ar kristietības atnākšanu un vēl vairāk, līdz ar mūsdienu biznesa mārketinga ekspertu atnākšanu, kuri saprata, ka var neslikti nopelnīt ar karnevāla kostīmiem, suvenīriem, aksesuāriem un pārējo svētku kņadu...

Helovīns tiek saukts par “neīstiem” svētkiem – tāpēc bija citādi svētki, ķeltu, tradicionāli, bet pēc tam atnāca baznīca un izdomāja savus svētkus – nakti pirms Visu svēto dienas, un viss sajaucās...

Kopš tā laika ir pagājis daudz gadu, un Helovīns ir ieguvis dēmonisku “kolorītu”, kurš nav līdzīgs Samainam, tas ir kļuvis par publisku šova pasākumu, kurš stāv atsevišķi no Samaina. Tālu stāv...

Pēc būtības kopīgs tiem ir palicis viens – ticība, ka šajā dienā mirušie nostājas tuvu dzīvajiem un ka var rādīt ceļu “saviem” mirušajiem ar gaismekļiem vai svecēm, lai viņi nakti pavadītu blakus saviem bērniem un mazbērniem. Tas arī ir viss, kas palicis kopīgs.

Šodien Helovīns ir ieguvis asociatīvu saikni ar visādiem nešķīsteņiem – raganām, vampīriem un tā tālāk. Sākotnēji tās nebija, bija tikai mirušo gari, pret kuriem attieksme bija pavisam citāda.

Nekad senatnē ķeltu priesteri, kuriem bija zināšanas, šajā dienā nepārģērbās zemu būtību un monstru apģērbos.

 

17 10 31 05

 

Priesteri veica speciālas ceremonijas, kuras liedza dēmoniem un dažādām negatīvām būtībām ienākt šajā pasaulē saulgriežu dienā.

Samaina svinēšana sākotnēji nebija vienkārši svētki. Tas bija priesteru darbs, lai aizvērtu durvis uz zemām pasaulēm, smags darbs.

Un jau pēc tam, pēc durvju aizvēršanas dēmoniem rituāla, bija svētki, jo izdevās aizvērt šīs durvis un neielaist nešķīsteņus, bet ar augstākajām pasaulēm otrādi, izdevās pakontaktēties un uzzināt Senču un Augstāko Būtņu padomus turpmākajai dzīvei. Lūk, kas bija Samains, tāpat kā citas līdzīgas saulgriežu dienas.

Tāpēc nevajag tapt par ļaunuma nelabo spēku pavadoni, ietērpjoties dēmonu kostīmos. Tas ir bīstami un kaitīgi. Un tā nekad nav bijusi Garīga Tradīcija. Tā ir kļuvusi par tradīciju dīkiem cilvēkiem, kuriem patīk iedzert alkoholu līdz dullumam, kas arī nevar būt cilvēkam par labu (alkohola untums – tas ir izmainītas apziņas stāvoklis, kurš ielaiž cilvēkā zemākā plāna dēmonus).

Kāpēc senie cilvēki tā izcēla Samainu un piešķīra tam tik lielu nozīmi?

Cilvēki šajā dienā atdeva cieņas artavu saviem senčiem. Šodien par Dzimtas Spēka svarīgumu ir sarakstīts daudz grāmatu, pateikts miljoniem vārdu vebināros, taču neviens nav licis priekšā:

šajā vakarā, kurš reizi gadā ir paredzēts, lai īpaši pateiktos senčiem un saņemtu Spēku un Aizsardzību no savas Dzimtas, izpildīt vecos vienkāršos ģimenes rituālus, kurus taisīja mūsu senči, dāvājot labu savai Dzimtai.

Emuāros un vietnēs visi raksta par “noskaņojumiem” uz pateicību, pateicības praksēm, par citām mūsdienu tehnikām. Skaita mantras...

Klau, izdarām kā senči, daudz nefilozofējot. Nevis “noskaņojumus”, bet reālu rituālupateicību un saziņu ar Senčiem.

Uzklāsim šajā vakarā galdu ar cienastu, iedegsim sveces, noliksim uz galda mūsu mirušo radinieku fotogrāfijas un izpildīsim vienkāršas darbības, kuras darīja Samainā mūsu senči, gatavojoties ziemai, aizsargājot savu ģimeni un 31. oktobra saulrietā saņemot aizsardzību no savas Dzimtas.

 

17 10 31 06

 

Es aicinu Jūs šodien, 31. oktobrī, 19:30 izpildīt reālu Samaina praksi: mēs veiksim grupveida nodarbību, kurā varēsim izdarīt vecās senās ceremonijas:

- Riteņa pagriešanu
- Atbrīvošanos no nevajadzīgā
- Jautājumu Sencim
- Dzimtas palīdzību

Šīs prakses rezultāts: Dzimtas Svētība, Dzimtas Aizsardzība, es ieeju ziemā aizsargātā stāvoklī kā enerģiskāks, veselāks un veiksmīgāks cilvēks.

Lai veiktu šo praksi kopā ar maniem mācekļiem vai vienkārši paskatītos nodarbību no rūnu maģijas skolas, nospiediet oranžo pogu un tajā lapā, kura atvērsis, ierakstiet Jūsu e-pastu:

 

nospiediet šo pogu

 

www.magic-training.ru

tiem, kuri neredz pogu, lūk, norāde

 

Ar cieņu, Jeļena Aronova

17 10 31 07

 

Atsūtīts 31.10.2017

Tulkoja Jānis Oppe