Евгения Горева Талисманы Знака Зодиака Козерог

Jevgēnija Goreva - Zodiaka Zīmes Mežāzis talismani

18 10 16 01

Ja Mežāža dzīvē tiek izmantoti talismani, tad nepieciešams tos izvēlēties saprātīgi, ņemot vērā šīs mērķtiecīgās Zodiaka Zīmes dzīves uzdevumus un rakstura īpašības.

Navigācija pa rakstu

Misija un galvenās īpašības

Zīmes Mežāzis simboli

Mežāža krāsas

Mežāžu akmeņi-talismani

 

Misija un galvenās īpašības

Galvenās planētas – Saturns un Urāns.

Mežāžu misija – saistīta ar sava Gara formēšanu. Paņēmiens: realizējot cilvēkam nospraustos mērķus un uzdevumus parastajā zemes plāna pasaulē, izmantojot saprātu un matēriju.

18 10 16 02

Tālab Mežāzim piemīt spēcīgās īpašības:

  • mērķtiecīgums, iekšēja noskaņa uz to, lai mērķis būtu pirmajā vietā, viss pārējais – tikai līdzekļi vai traucēkļi tā sasniegšanā;
  • uzticība, pienākuma un atbildības sajūta – Mežāzis ir labs partneris, vadītājs un draugs;
  • savaldība, askētisms un pacietība – paļaujas tikai uz sevi un sadala spēkus visai distancei, viņi nav sprinteri, bet gargabalnieki un maratonisti;
  • praktiskums un pragmatiskums – kalpo realitātei un sper visus nepieciešamos soļus panākumiem. Prot palīdzēt citiem – vairāk praktiski un materiāli, investē viņos finanses un laiku;
  • organizatoriskās spējas – tāpēc ka lielu uzdevumu realizācijā vienatnē galā netikt, vajag vadīt kolektīvu, organizējot cilvēkus mērķtiecīgai darbībai.

18 10 16 03

Mežāža negatīvās īpašības – tā ir viņa labo īpašību otra puse:

  • emocionāls dzestrums, atturīgums – emocijas – tas ir dvēseles līmenis, kas novērš no svarīgā. Mežāži vairāk ciena cilvēkus, kad ir, par ko, nekā mīl viņus. Sentimentalitāte viņiem mēdz būt reti. Dvēselisks jutīgums un siltums – sastopams tikai attīstītiem zīmes pārstāvjiem;
  • asums – kad esi noasināts sasniegt mērķi ar visefektīvākajām metodēm, tad šī īpašība ir nepieciešama, bet personīgajām attiecībām vajag tomēr mācīties būt maigākam un elastīgākam.

Zodiaka Zīmes Mežāzis talismanus rekomendējas izvēlēties, balstoties uz simboliku, krāsu raksturojumu un radniecīgiem akmeņiem.

 

Zīmes Mežāzis simboli

18 10 16 04

Bruņurupucis[1], zilonis[2] – kā pasaules fundamenta elementi. Šīs simbolikas pamatā – leģenda, ka Zeme stāv uz trīs ziloņiem, uz liela bruņurupuča un tml. Palīdz just cietu un izturīgu pamatu savai dzīvei. Tas ir tieši tas atbalsta punkts, kurš ļauj būvēt vai apvērst pasauli, atkarībā no cilvēka individuālā mērķa.

18 10 16 05

“Labāki par kalniem var būt tikai kalni, kuros vēl neesmu pabijis…”

Kalns – kā Mērķa simbols, Gara kalns, kurā cilvēkam ir jāuzkāpj par savu dzīves pūļu cenu. Atgādinājums, ka visi šķēršļi un problēmas – tas vienkārši ir cilvēka attīstības paņēmiens, tie ir pārvarami. Pēc tam parādās jauns, interesantāks mērķis.

18 10 16 06

Krokodils – dzīvnieks abinieks, Mežāzim tā ir vēršanās pie radījuma materiālā pamata. Saista cilvēku ar pašu zemes plāna dzīves ideju, ar viņa izvēli un nepieciešamību apgūt zemes plāna pieredzi blīvā ķermenī.

Krokodilam ir arī vēl viena īpašība, piemērota Mežāzim – viņš neprot nogriezties, krokodils izvēlējās mērķi un skrien pie tā.

18 10 16 07

Āzis – spēja virzīties vertikālā virzienā, kā arī auglība. Šeit pat Brieža Sudraba Nadziņa simbols kā iespējas saņemt veltes no blīvā plāna, no zemes. Bagātības un veiksmes simbols – pie pirmās Mežāzis tiecas, bet veiksmei ne pārāk tic, parasti nerēķinās ar to.

18 10 16 08

Piramīda – noskaņo cilvēku uz hierarhisku attīstību, karjeru, sociālo izaugsmi, savas labklājības paaugstināšanu. Garīgā līmeņa un realizētas varas izaugsme pasaulē. Arī zemes plāna līmeņa izaugsme sfērās no pirmās līdz septītajai, secīgi, bet nelokāmi.

18 10 16 09

Vārpsta, pulkstenis – atgādina par laiku, par tā likumu. Jo Saturns taču – tā ir planēta, kura nosaka laiku, stingrus un konkrētus termiņus, atvēlētus pieredzes iegūšanai, viena vai otra mērķa sasniegšanai. Šie simboli aicina veikt visu laikus, skaidri un precīzi, paaugstina Mežāžu atbildību vēl arī par šo aspektu.

 

Mežāža krāsas

Klasiski, koloroloģijā, šai zīmei piestāv:

  • melnā krāsa, psiholoģiski atbilst koncentrēšanās stāvoklim, apraksta asumu un fatālismu, kas raksturīgi šīs zīmes cilvēkiem;
  • brūnā krāsu gamma – orientē uz zemes plāna vērtībām, materiālo, atklāj Mežāžu rakstura pamatīgumu, viņu strādīgumu un pat darbalkoholismu;
  • brūnā krāsa ar balto – psihologi uzskata, ka tāds krāsu salikums simbolizē lēmumu un rīcības noteiktību, palīdz cilvēkam paust neatlaidību un just pārliecību par savu taisnību.

18 10 16 10

Ja krāsu izvēlei pielietojam okultās astroloģijas metodi, tad Mežāžu planēta – Saturns – pārvalda cilvēka enerģētiskā ķermeņa 7. čakru, un tās krāsa ir violeta. Tā ir ļoti augsta varavīkšņaina krāsa, kas noskaņo cilvēku, kā garīgu būtni, uz praktisku pieredzi zemes plāna apstākļos.

Tāpēc Mežāža Zīmē dzimušais var izmantot visas rekomendētās krāsas, lai pastiprinātu vienas vai otras savas īpašības. Vai arī viņam var būt personīga krāsu gaume.

 

Mežāžu akmeņi-talismani

Šīs Horoskopa Zīmes pārstāvjiem piestāvēs viņu krāsu gammas akmeņi – melni, brūni, violeti.

Un Mežāži, kas dzimuši no 22. līdz 31. decembrim, – papildu tam var orientēties arī uz zilas krāsas akmeņiem.

Safīrs – akmens ar augstu cietību, tāpat kā Mežāzis. Tas veicina pašu labāko īpašību attīstību cilvēkā, no tām, kas viņā ieliktas sākotnēji. Safīri ietekmē vērību, pastiprina cilvēka tieksmi uz skaistumu. Palīdz krāt pieredzi un zināšanas un pielietot tās praksē.

Zilais safīrs – palīdz atšķelt visu lieko, līdzsvarot saprātu, cilvēkam ir vieglāk koncentrēties uz sevi pašu, saviem mērķiem un uzdevumiem. Akmens arī palīdz matrimoniālos nodomos – radīt ciešu pāra saikni, nopietni un uz ilgu laiku.

18 10 16 11

Melnais safīrs – vislabāk darbojas ar to, kurš skaidri saprot savu mērķi un uzdevumu. Tādam cilvēkam melnais safīrs būs spēcīgs amulets pret negatīvu ārējo ietekmi. Akmens ietekmē arī iekšējo stāvokli – novāc skumjas, aizstājot tās ar optimismu, saasina uztveri, pastiprina cilvēka ticību sev un savai nākotnei.

18 10 16 12

Melnais onikss – ļoti skaists cēls akmens, stilīgs un izturēts, kā arī pats Mežāzis. Labi ietekmē enerģētiku un fizisko ķermeni. Dzen ārā slinkumu un mobilizē savu nesēju.

Pēc leģendām melnais onikss atgaiņā no cilvēka nepatīkamus notikumus (slimības un trūkumu). Taču tas ir piemērots, tikai kad pats cilvēks iekšēji ir gatavs mainīties, strādāt, nevis gurķoties. Negaidiet no akmens bezmaksas palīdzību, tā kvalitatīvu atbalstu nepieciešams nopelnīt ar savām pūlēm. Oniksam patīk spēcīgi un izturīgi cilvēki, kuru garīgo spēku viņš var atbalstīt, tāpēc ka iepin savu enerģiju cilvēka enerģijā.

18 10 16 13

 

Kalnu kristāls – palīdz koncentrēt savus morālos spēkus noteiktiem nodomiem, mērķim. Papildina saprātu ar skaidrību un tīrību, atšķeļ “mizas” un “dzīves sīkumus”, noskaņo uz dzīves garīgo līmeni. Kalnu kristāls – pastiprina atmiņu, tās ietilpību un operatīvās īpašības.

18 10 16 14

Kalnu kristāla varietāte – morions. Tumsas, laika akmens. Ļoti spēcīgs akmens, piestāv tikai tiem Mežāžiem, kas jūt laika varu, spēj ilgi paciest un nest atbildību. Ja jūs jūtat sevī šīs īpašības, paeksperimentējiet ar morionu, pavērojiet – cik lielā mērā tas paaugstina jūsu realizācijas līmeni, jūsu ietekmi uz notikumiem.

Morions rekomendē cilvēkiem ar atkarībām (dzeršana, azartspēles, narkotikas) piesaišu atšķelšanai. Taču tas darbojas tikai ar cilvēka apzinātu vēlēšanos izmainīties.

18 10 16 15

Melnais turmalīns (šerls) – labs talismans pret negatīviem ārējiem spēkiem: cilvēkiem-vampīriem, kādas vietas sliktu enerģētiku u.c. Tas ir, pret visu to, kas traucē Mežāzim koncentrēties uz savu darbu un novirza no pozitīvas attieksmes pret dzīvi. Ieslēdzoties akmens kļūst vēss, it kā pārvadot negatīvās enerģijas uz citām dimensijām.

18 10 16 16

Obsidiāns – akmens, kam piemīt Saturna un Urāna – Mežāzi pārvaldošo planētu – enerģētika. Ļauj strādāt ar laiku: ņemt visu labāko no pagātnes un skaņot savu nākotni jauniem mērķiem un sasniegumiem. Labs noteiktām profesijām, tiem, kas strādā ar nākotni – pētniekiem, zinātniekiem, rakstniekiem-fantastiem, astrologiem.

Obsidiāns piemērots pierobežas nodarbju cilvēkiem, tiem, kam ir nosliece uz kontaktu ar to-pusi, ar augstākajiem spēkiem. Tas attīra un koncentrē saprātu, ļauj noskaņot sakaru kanālu ar citām dimensijām.

Ja jūs gribat stabilitāti dzīvē vai pagaidām neesat gatavi nopietnām izmaiņām, – turieties no obsidiāna tā tālāk.

18 10 16 17

Vēl viens melns akmens Mežāžiem – hematīts. Pastiprina mentālās īpašības – asina saprātu un atbrīvo no bailēm un šaubām.

Tiek uzskatīts par sargātāju akmeni, kurš savu īpašnieku glābj no jebkuras indeves vai ļaunas acs. Otrs akmens nosaukums – asins akmens, dēļ tā labvēlīgās ietekmes uz cilvēka asinīm: asiņošanas apturēšana, nobrāzumu sadziedēšana, arteriālā spiediena izlīdzināšana utt.

18 10 16 18

Brūnais granāts (almandīns) – vairāk palīdz cilvēku attiecībās. Tajā skaitā – pārslēgties no vienām attiecībām uz citām, atlaist pārestības, rūgtumu un atkal noticēt mīlestībai.

Emocionāli piepilda un līdzsvaro, ļauj izdarīt partneru pareizu – tajā skaitā sirdij – izvēli.

18 10 16 19

Brūni akmeņi, kuri arī piestāv Mežāžiem, – cirkons, dūmu kvarcs (rauhtopāzs). Tie palīdz saglabāt optimismu un noskaņot lietišķo intuīciju. Labi ietekmē cilvēka iekšējos spēkus, to mobilizāciju un pareizu sadalījumu “distancē”.

18 10 16 20

Cirkons un dūmu kvarcs vienā rotājumā

Daži melnās un brūnās gammas ahātu veidi – veicina cilvēka labāko īpašību – vērīguma, veselā saprāta – attīstību. Uztur veselību un noskaņo enerģētiku uz ilgdzīvošanu.

18 10 16 21

No ceriņkrāsas, violetiem akmeņiem Mežāžiem piestāv ametists un čaroits (charoite).

Ametists – akmens tiem, kam ir garīgās prioritātes. Kuriem zemes plāna dzīve un tās izpausmes – tikai pagaidu pieredze un mācības. Lai nēsātu ametistu un saņemtu no tā palīdzību, cilvēkam pašam ir jābūt godīgam un nesavtīgam.

Akmens palīdz “iet pa dzīvi, to viegli skarot”, saglabā cilvēka garīgo tīrību, rūpējas par iekšējo harmoniju. Samēra aktīvas darbības un atpūtas periodus. Pazemina nervu spriedzi, nostiprina miegu un uzlabo atmiņu.

18 10 16 22

Čaroīts – minerāls, kurš koncentrē cilvēka viedumu un garīgumu, piestāv saprātīgiem un radošiem cilvēkiem.

No čaroīta darina ne tikai rotājumus un suvenīrus. Priekšmetus no šī minerāla rekomendējas likt mājās vai kabinetā, lai uzturētu pozitīvu atmosfēru, saglabātu harmoniskas attiecības.

18 10 16 23

Ceriņkrāsas akmeņi, kuri nevis vienkārši ir nākuši un gājuši jūsu dzīvē, bet kļuvuši par tās neatņemamu daļu, – var nozīmēt, ka ir aktīva palīdzība no Augstākajiem spēkiem: jūs ved, jūs pieskata. Tas ir prieks un atbildība.

Par tēmu Zodiaka Zīmju simbolika[3]

 

Pievienots 16.10.2018.

https://znak-simvol.ru/talismany-znaka-zodiaka-kozerog/

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/jevgenija-goreva/zimes-un-simboli/11-dazadi/3114-jevgenija-goreva-brunurupuca-simbols-un-totems-lenak-brauksi-talak-tiksi (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/jevgenija-goreva/zimes-un-simboli/31-jevgenija-goreva/3263-jevgenija-goreva-zilonis-simbols-un-totems (Tulk. piezīme)

[3] Skat. http://sanatkumara.lv/index.php/birkas/zodiaka-zimju-simbolika (Tulk. piezīme)