Как перестать выбирать неподходящих мужчин: рассуждает Михаил Лабковский

Kā pārstāt izvēlēties nepiemērotus vīriešus: apspriež Mihails Labkovskis

Viņi visi ir vienādi! Ar tādu sūdzību pie psihologa atnāk gandrīz vai katra otrā sieviete ar neizveidojušos personīgo dzīvi. Kāpēc tu kāp uz viena un tā paša grābekļa, kāpēc tavs “vec-bijušais” ir tāds pats kā bijušais un, kā pārraut šo apburto loku, mums pastāstīja Mihails Labkovskis.

Mihail Labkovsky 2

Daudzas sievietes sūdzas, ka viņu romāni ne ar ko nebeidzas, vīrieši viņām gadās visi kā viens “sapuvuši”, rezultātā sieviete cieš, attiecības attīstās ne tā, kā bija sapņots, un beidzas ar likumsakarīgu saraušanu. Ja mēģinām tikt skaidrībā, tad vairumam tādu gadījumu ir viens sižets: sieviete neatlaidīgi izvēlas par partneri viena tipa vīriešus. Un iegūst viena tipa problēmas!

Parasti pirmā epizode notiek jauno gados, skolā vai agrīnā studentu dzīvē. Un, ja pārdzīvotās emocijas ir bijušas ļoti spēcīgas un dziļas, šablons var nostiprināties tik stingri, ka gan 30, gan 40 gados sieviete turpina iet pa tiem pašiem grābekļiem. Sliktākajā gadījumā tāda sieviete tā arī neapprecas vai arī visi viņas vīri izrādās alkoholiķi, vai neuzticīgi, vai agresori. Kāpēc tā notiek? Kā parasti, viss nāk no bērnības.

Meitene pārdzīvo pirmās jūtas, atklāj sev mīlestību, raugoties uz saviem vecākiem. Un, ja tas, ko viņa redz, ir saistīts ar pārestībām un asarām, ar sevis nepieņemšanu, ar pazemojumiem no partnera puses, ar agresiju, tad rodas trauma, kura ar cilvēku paliks uz visu mūžu. Vienkāršāk sakot, meitene tā arī uztvers attiecības pēc tēla un līdzības, tāpēc ka viņas zemapziņā ir nostiprinājies, lūk, tāds “mīlestības paraugs”. Tā kā bērns sākotnēji bez nosacījumiem mīl savus vecākus un nevar objektīvi vērtēt viņu uzvedību un tā bērnam pēc definīcijas ir pareiza (līdz zināma vecumam), tad meitene pieņem to faktu, ka mīlestība – tas ir, lūk, tas, tā, lūk, tas izskatās un tā izpaužas. Viņa vienkārši neprot mīlēt citus vīriešus, tos, kas uzvedas citādi. Turklāt viņa pati to, protams, neapzinās. Vienkārši viņas psihe prasa piesātinājumu ar tādām emocijām, kādas tika pārdzīvotas bērnībā: noraidījumi, pārestības, ciešanas vienā vai otrā veidā.

Tagad es pateikšu ko šausmīgu: ja viņa turpinās mēģināt uzbūvēt mīlošas attiecības, viss atkārtosies. Viņai vienkārši neāķējas labi vīrieši, viņa tos it kā neredz. Un saka, ka citu vīriešu nav. Bet viņi ir! Viņai ir kolēģi, ar kādu viņa vienlaikus iet uz sporta zāli vai staigā ar suni, un vispār, lūk, pa ielām staigā tūkstošiem vīriešu. Taču viņas iekšējais mērķeklis ir nobīdīts, un viņi vienkārši nenonāk viņas redzeslokā. Viņa meklē savu neirotiķi.

Tagad labi jaunumi. Apburto loku var pārraut, turklāt patstāvīgi.

Pirmais un pats svarīgākais: pārstājiet to saukt par mīlestību. Atzīstieties sev, ka jums iekšienē ir bojājums, ka par mīlestību jūs līdz šim laikam kļūdas dēļ saucat neirozi. Nomainiet “Es atkal esmu iemīlējusies ne tajā” uz “Es atkal esmu ieķēpājusies, es pastāvīgi uzkāpju šim grābeklim, es atkal esmu nokļuvusi atkarībā”. Atzīstieties, ka jūs esat kā narkomāns, kurš meklē devu, tikai jūsu deva – tās ir ciešanas. Tikko kā jūs to esat atzinusi – tās ir jau 50% sekmju.

Tas nav jūsu sapņu vīrietis. Tas ir jūsu neirozes sapņu vīrietis.

Otrais etaps: aizliedziet sev iet jūtu pavadā. Tās jums melo un ne pie kā laba nevedīs. Pat ja jums tagad gribas atzvanīt tam puisim, uz kuru jūs esat iekritusi, nezvaniet. Tā neesat jūs, kas grib piezvanīt, tā ir jūsu neiroze.

Trešais etaps: sāciet piespiedu kārtā pievērst uzmanību citiem vīriešiem. Es nesaku, ka uzreiz ir jāuzsāk romāns ar tādu, kurš jums ir pretīgs, taču tēmeklis ir jāpalabo, un vislabāk – praksē. Jums patika tumši blondīni, kurus neviens nesaprot? Pievērsiet uzmanību sportistiem brunetiem. Tas ir ļoti rupjš piemērs, bet toties saprotams. Skatieties uz tiem, uz ko agrāk neskatījāties. Meklējiet labo tajos, ko neievērojāt. Jā, sākumā jūs vienalga izvēlēsieties “sliktus”. Un te, lūk, būs tāds padoms: leciet nost pēc iespējas agrāk. Ideālā gadījumā – pie pirmās sajūtas “kaut kas nav tā”. Viņš jūs aizvainoja ar vārdu vai rīcību, viņš kaut kā uzvedās ne tā, viss – uzreiz skriešus no turienes. Universāls kritērijs – attiecību skaidrošana. Lūk, pirmo reizi jūs sākāt ar partneri ķildoties – viss, trauksmes zvans. Tā atkal ir jūsu neiroze. Taču pakāpeniski jūsu gaume sāks mainīties. Teikšu vēl vairāk: jūsu libido sāks mainīties. Jūs sāksiet redzēt vīriešus, kuras agrāk uzskatītu par nepievilcīgiem, un sāksiet saskatīt viņos partnerus.

Šajā vietā man, kā likums, uzdod jautājumu, kā saprast, ka šis te ir normāls.

Atbilde ir ļoti vienkārša: kad jūs sapratīsiet, ka jūs attiecībās neciešat, jums ar cilvēku ir komfortabli un patīkami un tas no jums neprasa nekādu piepūli. Jūs nestrādājat pie attiecībām, jūs nemeklējat problēmu cēloņus, tāpēc ka jums problēmu nav.

Ātri neizdosies. Kā minimums paies gads, lai atjaunotos psihe un atgrieztos spēja mīlēt bez ciešanām. Minimums! Un tas pie nosacījuma, ka jūs ar sevi strādāsiet. Dažām aiziet gan 2, gan 3 gadi. Ne viss obligāti izdosies. Vienkārši dodiet sev laiku un nepadodieties.

30. martā (2017. gads – tulk. piezīme), ceturtdien, 19:30, SANKTPĒTERBURGA

Mihaila Labkovska publiska konsultācija + tiešsaistes translācija “Kā apprecēties”

Pilnīgi noteikti, ka jūs varat būt laimīga un jums var būt ģimene. Ka īsti vīrieši ir (un arī meklē sievietes), vienkārši jūs viņus neredzat! Kāpēc neredzat – tad arī tiksim skaidrībā.

Biļetes un pieteka translācijai šeit

Санкт-Петербург, отель «Англетер», ул. Малая Морская, 24

14. aprīlis (2017. gads – tulk. piezīme), piektdiena, 19:30, MASKAVA

“Kā pārstāt uztraukties un sākt priecāties par dzīvi”

Publiska konsultācija + tiešsaistes translācija no zāles

– Kas traucē jums baudīt dzīvi?
– Bērnības psihotraumas, kompleksi, neirotiskas attiecības ar vecākiem, partneriem, bērniem? Kā no tām iziet?
– Kā pāraugt pārestības un atbrīvoties no vainas sajūtas?
– Kā pārstāt meklēt jēgas un tiekties uz mērķiem, kas neved pie laimes?
– Kā atbrīvoties no veltīgām bažām un bailēm?
– Un kā sākt gūt no dzīves labpatiku?

Biļetes un pieteka translācijai šeit

Москва, ул. Новый Арбат, дом 36 (Концертный зал на Новом Арбате)

 

Pievienots 29.03.2017

https://www.cosmo.ru/psychology/psychology/kak-perestat-vybirat-nepodhodyashchih-muzhchin-rassuzhdaet-mihail-labkovskiy/

https://ru-ru.facebook.com/Mihail.Labkovskiy/posts/-%D1%8D%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D1%83%D0%B6%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B9-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D1%8B-%D1%8D%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D1%83%D0%B6%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D1%8B-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B5-%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B5%D0%B9%D1%87%D0%B0/1304309692984290/

Tulkoja Jānis Oppe