Esiet uzmanīgi!

Veselībai ļoti bīstamu produktu saraksts

2010. gada februārī vara atcēla pārtikas produktu obligāto sertifikāciju[1], aizbildinoties ar tās veltīgumu. Šobrīd kaitīgo produktu daļas palielināšanās process ir sasniedzis apogeju. Rakstā parādīti visi produkti, kurus kategoriski nevajag lietot, tie ir bīstami veselībai!

Cukura aizvietotāji

Visiem cukura aizvietotājiem piemīt žulti dzenošs efekts. Cilvēkiem ar žults izdales ceļu slimībām cukura aizvietotāji slimības gaitu var saasināt. Bet gāzētajos dzērienos cukura aizvietotāju vispār reti kurš ņem nopietni, un velti: par ūdeni ar “nulles kalorijām” samaksā priekšdziedzeris.

Acesulfāms – E950. Tas pats Sweet One. 1974. gadā ASV mediķu atzīts kā lēnas iedarbības inde un viela, spējīga paātrināt ļaundabīgus audzējus.

Aspartāms – E951. Tirdzniecības nosaukumi: svītli (sweetly), slastilīns, sukrazīds, nutrisvīts. 1985. gadā atklāta aspartāma ķīmiska nestabilitāte: apmēram 30 grādu pēc Celsija temperatūrā gāzētā ūdenī tas sadalās formaldegīnā (A klases kancerogēns), metanolā un fenilalanīnā.

Ciklamāts – E952 (cukli) (zuckli). Kopš 1969. gada aizliegts ASV, Francijā, Lielbritānijā un vēl virknē valstu aizdomu dēļ, ka šis saldinātājs provocē nieru nepietiekamību. Bijušās PSRS valstīs visvairāk izplatīts zemās cenas dēļ.

Ksilīts – E967.

Sorbīts – E420. Lielās devās (vairāk kā 30 gramu vienā reizē) izraisa kuņģa traucējumus.

Nātrija glutamāts

Nedrīkst ēst produktus ar piedevu E-326 (nātrija glukamātu). Ņemiet veikalā preces iepakojumu un lasiet. Ja norādīts nātrija glukamāts, vispār to nepērciet. Nātrija glukamāts ir garšas pastiprinātājs. Tagad to pievieno pat pašiem negaidītākajiem produktiem, lai “uzsēdinātu” uz tiem iedzīvotājus. Esiet uzmanīgi!

Transtauki.

Transtauki – tas ir specifisks nepiesātināt0 tauku veids, iegūts mākslīgā ceļā. Šķidrās augu eļļas hidrogenēšanas procesa rezultātā pārvēršas cietos augu taukos – margarīnos, kulinārijas taukos.

Hidrogenētajiem taukiem ir izkropļota molekulārā struktūra, neraksturīga dabas savienojumiem. Iekļaujoties mūsu organisma šūnās, transtauki izjauc šūnu metabolismu. Hidrogenētie tauki traucē šūnām pilnvērtīgi baroties un veicina toksīnu uzkrāšanos, kas ir cēlonis slimībām.

Sviestu 72,5% nedrīkst ēst nekādā gadījumā. Tie ir transtauki – zemas kvalitātes augu eļļa, uzputota ar ūdeņradi.

Sviests zemāk par 82, 5% nemēdz būt. Ja tādu sviestu neizdodas atrast, tad labāk ēdiet augu tauku maisījumu. Labāk apēdiet divas karotes naturālā sviesta, nekā veselu gabalu vai kilogramu transtauku.

Lietojot produktus, kuri satur transtaukus, pazeminās organisma spēja pretoties stresiem, palielina depresijas rašanās risku.

Pārtikas produkti, kuri satur transtaukus:

  • margarīns;
  • mīkstie sviesti, piena un augu tauku maisījumi;
  • rafinēta augu eļļa;
  • majonēze;
  • kečups;
  • ātrās ēdināšanas produkcija – frī kartupeļi utt., kuru pagatavošanai tiek izmantoti hidrogenēti tauki;
  • konditorejas izstrādājumi – tortes, kūkas, cepumi, krekeri utt., kuru ražošanā tiek izmantoti kulinārijas tauki;
  • sneki (snack) – čipsi, popkorns utt.;
  • saldēti pusfabrikāti.

Mazsālīta siļķe plastikāta iepakojumos

Mazsālīta siļķe glabājas tikai eļļā. Nekādā etiķī, nekādā vīnā viņa neglabājas. Ja siļķe ir bez eļļas, tātad tai ir pievienots urotropīns. Visā pasaulē urotropīns ir atzīts kā ļoti bīstama piedeva un aizliegts (veidojas, mijiedarbojoties amonjakam ar formaldegīnu).

Mazsālīti ikri

Princips tas pats. Ikri ilgi neglabājas. Tikai saldētā veidā vai stipri sālīti. Ja tiek pārdoti mazsālīti, tātad tiem pievienots vai nu urotropīns, vai citronskābe. Var būt pievienots kaut kas cits, bet rezultātā vienalga iznāk formaldegīns.

Neapšaubāmi gēnu inženierijas produkti

  • Krabju nūjiņas. (Krabju esence, sajaukta ar soju; pretēji nosaukumam krabju nūjiņas vispār nesatur krabju gaļu, bet no 1993. gada ražotājiem juridiski ir pienākums tās marķēt kā “krabju nūjiņas aromatizētās”.)
  • Kakao.
  • Arahiss. Tiek ieaudzēts petūnijas gēns. Šausmīgi indīga viela. Arī kukaiņi arahisu neēd.
  • Importa kartupeļi.
  • Zaļie zirnīši (konservēti).
  • Kukurūza (konservēta).
  • Kukurūzas nūjiņas un pārslas ar cukuru.

Ja pērkat kukurūzas pārslas, nūjiņas, tām jābūt tikai NE saldām. Tāpēc ka cukuru ražošanā neizmanto. Cukurs deg 140 grādu temperatūrā. Tāpēc izmanto cukura aizvietotāju, šajā gadījumā – ciklomātu.

  • Putras un putraimi ar aromatizatoriem un krāsvielām, kuras identiskas dabiskajām.

Tās ir ķīmiskas vielas, kurām ir smarža – bumbieru, zemeņu, banānu utt. piegarša. Nekā dabiska šeit nav.

  • Ledenes. Barbaris.

Pašlaik tiek izmantota tik spēcīga ķīmiska esence, ka, jā jūs viegli samitrināti konfekti un atstāsiet uz galdauta, tā izdedzinās galdautā caurumu, kopā ar laku. Tiek iznīcināta pat plastmasa. Iedomājieties, kas notiek ar jūsu kuņģi.

  • Džemi. Marmelāde. Ļoti spēcīgi antioksidētāji. Nekad jūs nespēsiet saglabāt ķirsi tādā sākotnējā izskatā. Nekā kopīga ar to, kas bija PSRS laikos, pašreizējai marmelādei nav. Tie vienkārši ir ķīmiskās rūpniecības brīnumi.

 

ĀRKĀRTĪGI BĪSTAMI!

 

Ātrās pagatavošanas produkti: ātrās pagatavošanas makaroni, šķīstošās zupas, kartupeļu biezenis, buljona kubiņi, “Yupi” un “Zuko” tipa šķīstošās sulas. Tā visa ir pilnīga ķīmija, kura kaitē organismam.

Auksti kūpinātas desas un pārējais... Tā ir no ģenētiski modificētas sojas. Cīsiņi, sardeles, vārītā desa, pastētes ar tā sauktajiem slēptajiem taukiem. To sastāvā speķis, iekšējo orgānu tauki, cūkas āda aizņem līdz 40% no svara, taču izliekas kā gaļa, tajā skaitā arī ar garšas piedevu palīdzību.

Ne par kādu dabīgumu šajā gadījumā vispār nav runas. Ņem tievu kakliņu un kilogramu gēla. Pa nakti speciālā mašīnā gēls “sadesojas” kopā ar kakliņa gabaliņu, un pret rītu iznāk milzīgs “gaļas” gabals. Gaļas kā tādas tajā nav vairāk par 5%. Viss pārējais ir gēls (karagināns, garšas pastiprinātāji, krāsas pastiprinātāji). Rozā krāsu tādai “gaļai” piešķir krāsas pastiprinātāji kopā ar speciālām lampām. Ja lampas vitrīnā izslēgtu, Jūs ieraudzītu, ka krāsa ir tāda zaļiņa.

Tā kā agrāk vairs neviens nekūpina. Tiek izmantoti kūpināšanas šķidrumi, kuros atkal jau ir formaldegīns.

Piena produkti ar ilgu uzglabāšanas laiku (ilgāk par 2 mēnešiem). Visu, kas glabājas ilgāk par 2 nedēļām, lietot nedrīkst.

Aseptiskais iepakojums – tas ir iepakojums ar antibiotikām. Arbūzi. Ja jums ir gājis garām 10 reizes, tad 11. var arī nepaiet. Arbūzs – tiek mēslots ar tādām vielām, ka tas ir pirmais kandidāts priekš saindēšanās.

Pipars (ne sezonā) – absolūti ģenētiski modificēts produkts.

Kēksi iepakojumos. Ruletes. Tie nepaliek cieti, nebojājas, nesakalst, ar tiem vispār nekas nenotiek. Tie stāvēs mēnesi. Un arī pēc mēneša būs tādi paši.

Konfektes

90% šokolādes – tā nemaz nav šokolāde (krāsvielas-aizvietotāji). Šokolādes batoniņi. Tas ir gigantisks kaloriju daudzums, savienots ar ķīmiskām piedevām, ģenētiski modificētiem produktiem, krāsvielām un aromatizētājiem. Liels daudzums cukura savienojumā ar dažādām ķīmiskām piedevām nodrošina ļoti augstu kaloritāti un vēlēšanos ēst tos atkal un atkal.

Aizjūras tējas, aromatizētās tējas un daudzas mūsējās

Dzeriet dabīgo tēju, kurā nekas nepeld, nav papildus garšas. Visas aromatizētās tējas ir te ar citronskābi, te ar apelsīnskābi, te vēl ar kaut kādu tur skābi. Pierašana rodas momentāni. Mums visas skābes ir nepieciešams izvadīt no organisma.

Rafinēta dezodorēta augu eļļa

Šo eļļu nedrīkst izmantot salātos neapstrādātā veidā. Eļļa, kuru fabrikas taisa ražošanā, neapšaubāmi nav lietošanai domāts produkts. Tādas eļļas nedod nekādu labumu gremošanas sistēmai, slāpējot tās darbību, ar tauku substanci bloķējot visus gremošanas procesus,

Saldie gāzētie dzērieni

Saldie gāzētie dzērieni ir cukura, ķīmijas un gāzu maisījums – lai ātrāk organismā izplatītu kaitīgās vielas. Kokakola, piemēram, ir lielisks līdzeklis pret katlakmeni un rūsu. Labi padomājiet, pirms nosūtāt tādu šķidrumu kuņģī. Pie tam gāzētie saldie dzērieni ir kaitīgi arī ar augsto cukura koncentrāciju – ekvivalentā četras, piecas tējkarotes, izšķīdinātas glāzē ūdens. Tāpēc nav jābrīnās, ka, remdējot slāpes ar tādu gāzēto šķidrumu, jums pēc piecām minūtēm atkal gribas dzert.

Sulas pakās

Ne par kādām dabīgām sulām šajā gadījumā nav runas. NAV pārdošanā dabīgu sulu pakās. NAV! Neuzdrīkstieties ar tām dzirdīt bērnus! Tā ir tīra ķīmija.

Zemenes ziemā

Absolūti nederīgs produkts. Neviena vitamīniņa tur nav.

 

Tas ir aptuvens to produktu saraksts, no kuriem mēs rekomendējam atteikties pilnīgi! Un vai ir vērts vai nav to darīt, jāizlemj Jums!

 

Izsūtīts 04.11.2014

Sanata Kumaras vietnes vēstkopa

Autors Natālija Koteļņikova

e-pasts This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Krievijā (Tulk. Piezīme)