Wi-Fi более опасен для дикой природы, чем считалось ранее

Wi-Fi ir bīstamāks savvaļas dzīvniekiem, nekā tika uzskatīts agrāk

18 08 08

Izanalizējuši 97 zinātniskus darbus, ekologi ir nonākuši pie secinājuma, ka Wi-Fi signālu kaitīgums ir daudz nopietnāks, nekā pieņemts uzskatīt. Bezvadu tīklu elektromagnētiskais starojums traucē putnu un kukaiņu orientācijai un migrācijas procesiem. Turklāt bezvadu interneta signāli negatīvi ietekmē augu metabolismu.

Ziņojuma autori bažījas, ka bezvadu sakaru attīstībai, īpaši pēc standarta 5G ieviešanas, būs katastrofiskas sekas sugu daudzveidībai. Vispārēja digitalizācija pilnīgi var kļūt par cēloni, ka plašā mērogā izmirst sugas, kuru dabiskā uzvedība būs traucēta spēcīgu elektromagnētisku starojumu dēļ.

Ekologi apgalvo, ka jau sen ir nobrieduši “skaidri politiski pasākumi” cīņai ar elektromagnētisko piesārņojumu. “Mēs pielietojam ierobežojumus visu veidu piesārņojumiem, lai aizsargātu apkārtējo vidi, taču drošas robežas un normas elektromagnētiskajam starojumam pagaidām nav noteiktas pat Eiropā,” – saka Mets Šardlovs (Matt Shardlow), dabas aizsardzības fonda Buglife vadītājs un viens no ziņojuma autoriem.

Avots: https://hi-tech.mail.ru/news/wi-fi-bolee-opasen-dlya-dikoj-prirody-chem-schitalos-ranee/

2018.05.23.

 

Izsūtīts 08.08.2018

Sanata Kumaras vietnes vēstkopa

Izsūta Natālija Koteļņikova

e-pasts This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tulkoja Jānis Oppe