Print

Татьяна БеглякУченые исследуют жизнь после смерти

Tatjana Begļaka - Zinātnieki pēta dzīvi pēc nāves

17 08 08 01

Iespējams, zinātne nekad bez šaubu ēnas nevarēs pierādīt, vai aizkapa dzīve eksistē vai ne.

Taču zinātne vismaz spēj noteikt, cik cilvēkiem ir aizkapa dzīves pieredze.

17 08 08 02

Pētījumi rāda arī, ka daudzi, kas tādu pieredzi ir pārdzīvojuši agrāk, nebija garīgi vai reliģiozi cilvēki. Kaut arī tādas pieredzes pārdzīvojumi ir subjektīvi, var izcelt dažas objektīvas komponentes.

 

Sk. arī: Dzīves pēc nāves pētījumi: ko redz dvēsele.[1]

 

Pirmsnāves redzējumi

Doktors Erlendūrs Haraldsons (Erlendur Haraldsson) no Islandes universitātes izjautāja apmēram 700 medicīnas darbiniekus Savienotajās Valstīs un Indijā par viņu pacientu pirmsnāves redzējumiem.

17 08 08 03

Gandrīz 500 neārstējumi slimu pacientu vēstīja par līdzīgiem pārdzīvojumiem, konkrēti – par palīdzības piedāvājumu no tās puses.

Aptaujas Ziemeļamerikā un Eiropā parādīja, ka 10 līdz 40 procentu respondentu uzskata, ka viņiem ir bijis kontakts ar nāvi.

17 08 08 04

 

Nāvei tuvas pieredzes pārdzīvojums

Par nāvei tuvas pieredzes (NTP) pārdzīvošanu pēc aptuveniem vērtējumiem vēsta apmēram 200 000 amerikāņu gadā. NTP parasti ieslēdz sava ķermeņa pamešanas sajūtu, kā arī reanimācijas pūļu un tuvumā notiekošā vērojumu.

17 08 08 05

17 08 08 06

2005. gadā aptaujājot amerikāņu ārstus, noskaidrojās, ka 59% no viņiem tic vienām vai otrām aizkapa dzīves formām. Šis procents ir “daudz augstāks nekā citās zinātnes profesijās – raksta Dinešs D’Souza (Dinesh D’Souza) savā grāmatā “Dzīve pēc nāves: pierādījumi” (“Life After Death: The Evidence”).

 

Sk. arī: Ko neiroķirurgs domā par dzīvi pēc nāves.[2]

 

Zinātnieki, kas pēta Alcheimera slimību, pierāda dvēseles eksistenci

Ar Alcheimera slimību slimajiem pacientiem smadzenes bieži ir izmainījušās līdz tādai pakāpei, ka padara neiespējami normālu psihisku funkcionēšanu, ja uzskatām, ka dvēsele neeksistē un ka saprāts – tā vienkārši ir smadzeņu funkcija.

Neskatoties uz smadzeņu stiprajiem bojājumiem pie tādas slimības, pēc Vīnes universitātes doktora Aleksandra Batjani (Alexander Batthyany) pētījumiem 10% no 227 pacientiem tika konstatēta īslaicīga atgriešanās pie skaidra saprāta pirms nāves.

Doktors Batjani brīdina, ka viņš izjautājis tikai nedaudzus medicīnas darbiniekus, tāpēc pētījumam ir daži trūkumi un tas ir jāturpina.

17 08 08 07

Tomēr viņu ir ieintriģējusi mīkla, kā prāta darbība varēja šiem pacientiem atgriezties pat uz īsu laiku.

 

Sk. arī: Vai aizkapa dzīve eksistē? Zinātnieku atbilde.[3]

 

Ārpusķermeņa pieredze

Ārpusķermeņa pieredze (ĀĶP) parasti ir daļa no NTP. Arī tās eksistēšana paredz, ka dvēsele un saprāts var eksistēt atsevišķi no ķermeņa.

Nelsons Abrevs (Nelson Abreu), inženieris, ĀĶP pētnieks, Britu impērijas ordeņa kavalieris un bijušais stažieris Prinstonas universitātes anomāliju pētījumu laboratorijā, ir viens no bezmaksas elektroniskas grāmatas, izdotas 2016. g. februārī, “Apziņa ārpus ķermeņa ietvariem: liecības un pārdomas” (“Consciousness Beyond the Body: Evidence and Reflections”) autoriem.

17 08 08 08

17 08 08 09

Viņš grāmatā ir atzīmējis, ka daudzas statistiskas aptaujas pēdējā gadsimta laikā dažās valstīs (ieskaitot Savienotās Valstis, Austrāliju un Brazīliju) četros kontinentos ir parādījušas, ka miljoniem cilvēku pārdzīvo ĀĶP.

 

Reinkarnācija

Doktors Džims Takers (Jim Tucker) no Virdžīnijas universitātes ir sastādījis datubāzi, kurā ir apmēram 2500 gadījumu, kad bērni atceras savas pagājušās dzīves.

Daudzos gadījumos bērni atcerējās savu pagājušo dzīvju detaļas[4], kuras tika pārbaudītas uz atbilstību reālu cilvēku dzīvei un nāvei pagātnē.

17 08 08 10

Analizējot doktora Takera iegūtos datus, konstatējam faktu, ka apmēram 73% nedabisko nāvju atceras bērni, kuri pagājušajā inkarnācijā bijuši vīriešu dzimuma.

Tas korelē ar ASV statistikas datiem, kuri rāda piecu gadu laikā 72% bijuši vīriešu nāves gadījumi.

 

Avots: https://www.theepochtimes.com/bright/studies-explore-life-after-death-1990641

 

P.S. Apmēram kāds procents jūsu paziņu tic reinkarnācijai? Dalieties komentāros.

 

 T Beglak

Tatjana Begļaka

Tulkotāja, angļu valodas skolotāja, reinkarnacionikas konsultante.

http://tatbegliak.ru/

 

Pievienots 08.08.2017

https://ru.journal.reincarnatiology.com/uchenye-i-reinkarnacija/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4004-pecnaves-dzives-petijumi-ko-redz-dvesele (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4025-neirokirurgs-ebens-aleksandrs-par-dzivi-pec-naves (Tulk. piezīme)

[3] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/zurnals-reinkarnaciologija/11-dazadi/4151-vai-eksiste-aizkapa-dzive-zinatnieku-atbilde (Tulk. piezīme)

[4] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/reinkarnaciologija/kristine-nikitina/11-dazadi/3857-kristine-nikitina-bernu-ieprieksejas-dzives-stasta-pasi-berni-sodien (Tulk. piezīme)