Print

Александр Кузьмичев – Магия принципа 20 на 80

Aleksandrs Kuzmičevs - Principa 20 uz 80 maģija

18 04 17

Ja jums patīk radīt. Kā arī izdarīties. Ja jums patīk kreatīvs un jaunrade. Ja jūs esat stūrgalvīgi un sliecaties uz pašattīstību. Tad jums pilnīgi nepieciešams izmantot maģisko principu 20 uz 80.

Sākotnēji šis novērojums piederēja Vilfredo Pareto (Vilfredo Pareto). Ja to vienkāršojam, tad tas skan sekojoši:

“20% pūļu dod 80% rezultāta, bet 80% pūļu dod tikai 20% rezultāta.”

Ikdienā šo principu ir viegli izsekot. Jūs veicat 80% zvanu tikai 20% jūsu telefonu grāmatas abonentiem. 80% netīrumu krājas 20% jūsu dzīvokļa platības (koridora daļa pie sliekšņa, virtuves daļa un tualete). 20% televīzijas raidījumu piesaista 80% skatītāju (prime time). 20% katalogu jūsu datorā aizņem 80% jūsu uzmanības. Domāju, ka tamlīdzīgus piemērus jūs varēsiet sniegt paši un ne mazums.

Kā šis likums un tajā figurējošie skaitļi ir pielietojami praktiskajā psiholoģijā. Sāksim ar to, ka katra cilvēka dzīvē ir galvenie notikumi, galvenās emocijas, galvenie ierobežojošie nosacījumi, galvenās nozīmīgās figūras un galvenās vērtības. Tas ir, jums NEVAJAG zināt par sevi visu, lai sasniegtu izmaiņas. Pietiek zināt informācijas galvenās porcijas.

Piemēram, cilvēkam ir divi desmiti bāzes vajadzību. Bet tikai 3-4 no tām spēlē fundamenta lomu (prioritārās vajadzības), ļaujot pieņemt lēmumus ar augstu efektivitātes pakāpi.

Vēl vienas pamata likuma sekas ir attiecība 4 pret 1. Tieši tāds uzvaru skaits pret zaudējumiem ļauj rēķināties ar to, ka jūs esat gatavi SEKMĪGI izmantot kādu savu jaunievedumu dzīvē.

Tas ir, pieņemsim, jūs 5 reizes mēģinājāt savas emocijas nodot oponentam. Ja tas izdevās 2 gadījumos no 5 – vēl nenākas runāt par to, ka jums ir noformējusies iemaņa. Lūk, kad tas būs 4 gadījumos no 5 – iemaņa jums sekmīgi strādā.

Un vēl vienas ērtas sekas attiecas uz skaitļiem 80 un 20.

80 kaut kādas darbības atkārtojumi – tas ir tas jūsu pūļu apjoms, ar kuru ir pietiekami, lai ieviestu jaunu iemaņu jūsu dzīvē.

Ievērojiet, ka runa nav par nedēļām vai mēnešiem. Runa ir tieši par atkārtojumu skaitu. Par to reižu skaitu, kad jūs mēģinājāt kaut ko izdarīt. Pieņemsim, jūs nodarbojaties ar pārestības pārdzīvošanu. Izdariet to 80 reižu – iemācīsieties to darīt uz visiem laikiem.

Starp citu, vēl vienas sekas attiecas uz 20 kļūdām. Vairums cilvēku neļauj sev veselā saprātā kļūdīties. Nodarbojas ar pašmocībām, sevis ēšanu.

Tajā pašā laikā 20 kļūdu likums saka, ka tieši pēc šī kļūdu skaita jūs gūstat iespēju pamatīgi izpētīt to, ar ko nodarbojaties.

Pieņemsim, jūs veidojat attiecības. Un jums rodas konflikti (kas ir pilnīgi dabiski). Un jūs uzstādāt sev mērķi uzlabot attiecības. Esiet gatavi pieļaut 20 kļūdas jūsu komunikāciju uzlabošanas procesā, pirms jūs gūsiet izpratni, kā rīkoties VAJAG (efektīvi).

Būšu jums pateicīgs par izteiktu šīs publikācijas aprobēšanu formā “pateikt paldies” – mazliet zemāk. Tāpat būtu interesanti dzirdēt konstruktīvu atgriezenisko saiti komentāros.

 

Pievienots 17.04.2018

https://www.b17.ru/article/20_na_80_magic/

Tulkots ar autora atļauju

Tulkoja Jānis Oppe